Vinedos de Espana
Per raons alienes a la voluntat fa dies que no penjo cap comentari al bloc. Per sort, és millor no poder fer una cosa per raons alienes que no pas per estar alienat. Cas de la descastada actuació del Departament d’Agricultura de la tripartita Generalitat de Catalunya, que ha donat el vist-i-plau a la decisió del Ministerio d’adscriure els vins catalans dins la denominació “Vinedos de Espana”. Alhora que es dona el cas que, no sols les altres colònies peninsulars espanyoles ho han rebutjat, sinó també regions espanyoles d’important tradició vitivinícola com la Rioja o Castella-Lleó!
El nostre govern, en comptes de fer promoció internacional dels nostres excel·lents vins, va i els dilueix dins de la denominació de vins espanyols, alhora que els més reputats vins espanyols no hi seran! No sols no promouen internacionalment el nom de Catalunya, sinó que lesionen greument els interessos econòmics de la pagesia.
Es pot ser més incompetent i botifler? Sort de la dignitat d'Unió de Pagesos! Res més adient per cloure aquesta entrada que la secular proclama Visca la terra i muira el mal govern!
Setembre Negre
Campanya contra 'Viñedos de España'
Unió de Pagesos
L'agost de 2006 la Unió de Pagesos denuncià que el ministeri d’Agricultura espanyol havia adscrit els vins catalans dins la denominació “Viñedos de España”, amb la connivència del Departament d’Agricultura (del Principat), sabedor com era de l’oposició d’aquesta organització. Posteriorment, Unió de Pagesos hi presentà un contenciós administratiu.
Ara la mateixa organització ha fet un pas més i ha endegat una campanya perquè es presentin
El més curiós és que regions espanyoles com la Rioja o Castella-Lleó no han estat incloses a “Viñedos de España”, i que altres territoris, com Galícia i el País Basc (Bascongades i Navarra), tampoc l’han adoptat, a petició dels seus governs autònoms. Els governs dels País Valencià, i les illes Balears i Pitiüses, han actuat igual com el del Principat.
Web d'Unió de Pagesos
Etiquetes de comentaris: Unió de Pagesos, Viticultura