dimecres, 22 de juny del 2016

La punta de l'iceberg de la guerra bruta de l'Estat espanyol contra l'independentisme

 


Ministerio del Interior, UDEF, Oficina Antifrau, Grupo Planeta... La guerra bruta d'espanya contra l'independentisme. Es confirma de manera fefaent el que ja fa anys se sabia: la guerra bruta de les clavegueres de l'Estat contra l'independentisme; intensificada d'ençà que és l'opció política majoritària de la societat catalana.

Inventar delictes econòmics i fiscals per desacreditar dirigents de partits sobiranistes -CDC i ERC- i, amb aquests, desacreditar l'opció de crear una República Catalana. I, de segur, ja es veurà, contra dirigents independentistes d'entitats civils i contra empresaris proindependència.

Un escàndol que en qualsevol país democràtic del món, en el cas que passés, hagués generat un escàndol polític i institucional colossal, i ja haguessin dimitit el ministre i el cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya. I el presidente d'espanya si es confirma, tal i com afirma el ministre Jorge Fernández-Díaz, que n'estava al corrent; malgrat que aquest afirmi que se n'assabentà "ahir " i que “tampoc sabia qui era el cap de l'Oficina Antifrau ni que existia aquesta càrrec”. Si aquestes afirmacions són certes em pregunto: "Un president d'espanya pot ser tan ignorant? Vaja, un ignorant descomunal, incapaç de tenir el càrrec i les responsabilitats que ostenta. O és un mentider compulsiu? Fet que també el desacredita pel càrrec que ostenta -i per qualsevol altre."

Tanmateix, no crec que passi gran cosa. Els mateixos mitjans de comunicació espanyols més importants -en què s'hi inclouen, òbviament, La Vanguardia i El Periódico- ho estan minimitzant. La colònia ha de seguir sent colònia, per major espoli i glòria per a espanya. I, per aconseguir-ho, tot s'hi val. I punt. Només faltaria que els catalans volguessin trencar la "unidad de destino en lo universal"!

No és res de nou. I no per això és menys antidemocràtic i escandalós. Inquisició i persecució dels catalans. L'espanya eterna.  

Qui vol continuar-hi en aquest estat franquista, en el que no hi ha divisió de poders i en el que tot s'hi val per (intentar) aixafar el projecte majoritari català de construir una República Catalana lliure, democràtica i social?