dimecres, 12 de juny del 2019

L'única ideologia dels espanyols és l'espanyolisme





A españa els posicionaments i discursos de dretes o bé d'esquerres serveixen als dirigents polítics -i socials- per cobrar bé a final de mes, alhora que per a distreure la parròquia; i als parroquians per petar la xerrada al bar; tot i que per això també va molt bé el muntatge alienador del futbol. Però l'única ideologia real -o gairebé religió integrista- és de la "sagrada unidad de españa"; i, no ja l'anticatalanisme, sinó l'anticatalanitat.

A més, tampoc hi ha partits espanyols d'esquerres -ho estem veient amb el PsoE, IU, Podemos i Comuns-: tots formen part i engreixen la invenció anomenada España. És a dir, el projecte imperialista nacionalment i espoliador socialment de Castella; planificat i dirigit per la depredadora i endogàmica oligarquia castellana, que deté el poder econòmic i, gràcies a aquest, té a les seves ordres partits, sindicats, mitjans de comunicació, poder judicial, ideològic i burocràtic de l’estat -començant per l'exèrcit-, per a salvaguardar la falsa democràcia espanyola, monàrquica, corrupta, unitarista, excloent i racista.

L'encara més preocupant -com deia el malaguanyat Ramon Barnils- no és ja el que fan ells sinó el que nosaltres no fem: unitat d'acció, coratge i intel·ligència per sortir d'aquesta presó de pobles i bastir una República Catalana profundament democràtica i social.