dilluns, 21 de febrer del 2011

Tancament de TV3 al País Valencià: nosaltres no som d'eixe món!



Problemes de salut familiars m'han portat a una involuntària pausa en l'activitat del bloc. Ja vaig exposar la gravetat d'aquest fet quan el tancament de La Carrasqueta i ara es consuma aquest nou capítol del secular genocidi espanyol contra la llengua i cultura catalana. La salvatjada de la prohibició de TV3 al País Valencià protagonitzada pel PP valencià -però amb el vist-i-plau del PsoE al govern de l'estat- em porta a escriure aquest breu apunt. Breu perquè tampoc hi ha massa a dir. Perquè... Què es pot dir d'un estat -España- on per raons polítiques, culturals i lingüístiques s'hi clausuren televisions? Què es pot dir d'un estat on s'hi produeixen aquests atemptats a la democràcia i a la llibertat d'expressió? Què es pot dir d'aquest atac a la llengua catalana i a la seva territorialitat?

És evident que l'estat espanyol i el govern valencià estan tan podrits i desconeixen tan el sentit del mot democràcia com els estats del nord d'Àfrica que bullen aquests dies en protestes populars reclamant llibertat.

Com diu el sempre lúcid Raimon: Jo no sóc d'eixe món, nosaltres no som d'eixe món. A què esperem, però, per marxar-ne?


El senyal som tots
18.02.2011
Vicent Partal
Després de vint-i-quatre hores #sensesenyal tornem a obrir VilaWeb i ho fem dient tan fort com sabem que #hihasenyal, que tots i cadascun som el senyal, que el País Valencià ha reaccionat com feia anys que no passava, que s'ha vist acompanyat per la resta del país, i que no te'n podràs amagar, president.

No és tan sols el tancament d'un canal de televisió que ens revolta. Ens revolta la teua por de la llibertat, la teua misèria intel·lectual, la immoralitat política que t'ix de dins quan parles i quan calles, el teu odi a tot allò que siga valencià de veres, a tot allò que qüestione aquesta 'valencianía' inventada i de fireta que pregones.

No és tan sols el tancament d'un canal de televisió que ens revolta. Ens revolten les coses que has d'amagar, els judicis a què t'hauràs de sotmetre i la vergonya de saber que un dia, molt probablement, et veurem entre reixes, a tu que et dius president de tots els valencians i que tot just si ho ets d'una part.

No és tan sols el tancament d'un canal de televisió que ens revolta. Però, si t'havies pensat que tallant TV3 ens castigaves, ara més valdrà que t'adones que no has fet més que despertar-nos, que donar-nos energia, que donar-nos arguments, que fer créixer les nostres ganes de tancar aquesta etapa fosca, de renovar el nostre país.

Perquè aquestes darreres vint-i-quatre hores ens hem sentit units com feia anys que no passava. Ens hem sentit poderosos, capaços de tornar-te cada un dels colps i més. I hem vist com Twitter ensenyava a tot el món el nostre mapa, aquest que tu vols amagar amb una obsessió malaltissa. Hem sabut, president, que és possible tenir un altre País Valencià, que, si volguéssem, podríem posar-te de cara a la paret i que, si tots volguéssem, podríem fer-te fora del digne Palau que has convertit en cau dels teus.

Has tancat un senyal, però ara el senyal som tots nosaltres. I és que hi ha #hihasenyal, i no tens manera de tancar-lo.

2 Comments:

At 9:03 p. m., Anonymous Anònim said...

Forma part de l'intent de genocidi que PSOE i PP volen pereptrar contra els Països Catalans. És un problema que ens afecta a tots i tots ens hi hem d'implicar.

 
At 9:53 p. m., Blogger Setembre Negre said...

Totalment d'acord. Més enllà que li pugui servir a en Francisco Camps per tirar una cortina de fum sobre els casos de corrupció en què està implicat el tancament de TV3 forma part d'aquest intent de genocidi que tant el PP com el PsoE estan perpetran contra els Països Catalans.

I totalment també d'acord en que ens afecta a tots. Un atac a la llengua catalana ens afecta a tots més enllà de l'indret geogràfic on aquest es produeixi.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home