dilluns, 10 de desembre del 2007

Tancament de La Carrasqueta. Montilla, Clos i Puigcercós: col·laboracionistes! Som una Nació i diem PROU!

Davant d'un fet de la magnitut i trascendència d'aquest, en què l'España eterna, imperialista i anihiladora,(aquest cop el PP amb la complicitat del PsoE)ha vulnerat tots els principis democràtics i de llibertat de comunicació i d'expressió. Davant del genocidi lingüístic i cultural que representa trencar l'espai comunicatiu d'un mateix poble, negant-se-li rebre una emissora que emet en la seva mateixa -i pròpia- llengua. Davant del col·laboracionisme que davant aquesta amputació han mostrat les principals autoritats principatines -començant pel seu president- així com la cúpula d'ERC,...

Una barreja fortíssima d'impotència i de ràbia em porta a confirmar-me encara més en la necessitat imperiosa de regeneració política que li cal als nostres països (i de fer-la palpable en aquestes properes eleccions) i a cridar més fort que mai:

SOM UNA NACIÓ I DIEM PROU!!

Setembre Negre




La Carrasqueta: fets, i no paraules

Vicent Partal

dilluns, 10 de desembre de 2007

Fet: anit funcionaris del govern valencià van entrar al repetidor de La Carrasqueta i van tancar les emissions de TV3. Fet: Barrionuevo i Zaplana havien intentat tots dos tancar aquestes emissions i no van poder perquè la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, s'hi va plantar. Fet: ara ha estat diferent. Fet: tot arrenca de que Montilla (quan era ministre) i Puigcercós (quan no era encara conseller) van demanar a ACPV canviar a digital per a poder fer un favor a La Sexta amb la freqüència analògica. El pacte implicava, segons ells, guanyar per a sempre quatre cadenes en digital al País Valencià. Fet: Montilla i Puigcercós ara estan callats i han oblidat el que van prometre. Fet: després de més de vint anys Alacant no veu TV3.

Fet: el president de la Generalitat de Catalunya encara és hora que diga alguna cosa. Fet: el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya afirma que està a punt d'arribar a un acord per a poder veure legalment TV3 al País Valencià. Fet: durant més de vint anys TV3 s'ha vist de forma il·legal però s'ha vist. Fet: ara no es veu com a mínim ja a Alacant. Fet: l'acord que preveu el conseller inclou com a màxim la possibilitat de que es veja només TV3 i en qualsevol cas condemna Canal33, 3/24 i K3. Fet: la Generalitat de Catalunya ha afirmat sempre que tancar un repetidor seria un gest hostil de la Generalitat Valenciana. Fet: ja l'han tancat.

Fet; assegurar la recepció de TV3 al País Valencià era tan senzill com que el ministre Clos recordara a la Generalitat Valenciana que aquella freqüència era del ministeri i que, per tant, la Generalitat Valenciana no tenia res a dir-hi. Fet: per això precisament el ministre Montilla l'havia cedit a ACPV, perquè era seua. I per això l'encara no conseller Puigcercós estava allí: per a garantir que no hi hauria problemes. Fet: hi ha hagut tots els problemes.

Fet: tots s'han embolicat fins a l'extrem que el ministre Clos ha atorgat a la Generalitat Valenciana un repetidor per a veure les teles de les "comunitats veïnes", sense escriure-hi cap referència a l'arrel del problema: els valencians hem demostrat de sobre al llarg d'anys que volem veure la tele en català. Fet: la Generalitat Valenciana ja ha dit que té un acord per a veure la tele de Múrcia -comunitat veïna, efectivament. Fet: no hi ha cap acord amb la Generalitat de Catalunya i si el hi ha serà totalment de mínims, només una cadena, les altres tres condemnades.

Fet: El PSC i Esquerra Republicana van demanar un favor a Acció Cultural del País Valencià, oferint-li a canvi la seguretat de que l'epopeia de l'emissió de TV3 al País Valencià quedaria finalment solventada amb èxit perquè passaria a emetre en digital, per freqüència del ministeri i augmentaria de dos a quatre canals. Fet: el resultat és que ja no es veu TV3 -de moment a Alacant.

Paraules: em vaig apuntar al nacionalisme quan encara vivia Franco i jo era menor d'edat. Paraules: recorde pocs dies més tristos que avui, quan tinc la sensació que m'han clavat un punyal en l'esquena els meus, els de més amunt de l'Ebre. Meus? I ara què president Montilla? I ara què conseller Puigcercòs? I ara què conseller Tresserras?


Els partits condemnen el tancament de TV3 i en co-responsabilitzen el govern català

Acció Cultural acusa el conseller Tressseras d'actuar 'amb ignorància o mala fe' · Els governs català i valencià diuen que les negociacions per la reciprocitat continuen

El Bloc, Esquerra Unida i Esquerra Republicana han condemnat el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, efectuat ahir a la nit, i l'han qualificat d'un atac gravíssim a la llibertat d'expressió i d'informació. Tots tres partits han estat molt crítics amb el govern valencià, però el Bloc i EUPV també n'han fet responsable el govern català. En paraules d'Enric Morera, 'el PP ha executat el tancament amb la connivència del PSC-PSOE'. Els tècnics de la Generalitat Valenciana van entrar ahir al repetidor de TV3, de nit i sense avisar, per evitar una concentració ciutadana que hauria pogut evitar el cessament de les emissions, com va passar el 27 d'abril. Us oferim aquest vídeo, amb imatges de les instal·lacions precintades.

Enric Morera ha acusat el president de la Generalitat, José Montilla, de compartir la deriva involucionista del PP i de tenir la voluntat política d'acabar amb la identitat catalana. Pel secretari general del Bloc, és tant responsable del govern de Francesc Camps, com el català i l'espanyol. Morera ha dit que el tancament era propi d'un règim totalitari i negador de les llibertats.

En un sentit semblant s'ha pronunciat la coordinadora d'EUPV, Glòria Marcos. En unes declaracions a VilaWeb, ha dit que el tancament era un atac a la llibertat d'expressió i informació indigne d'una societat democràtica, i ha destacat que el govern del PP hagi actuat sense donar la cara, amb nocturnitat. Per Marcos, l'actitud del govern valencià s'explica en el context de pre-campanya electoral, on pels populars tot s'hi val.

Marcos també ha criticat els governs espanyol i català per no haver fet prou per evitar el tancament: 'Haurien d'haver estat un poquet més espavilats', ha dit.

Per últim, el dirigent d'Esquerra Republicana al País Valencià, Agustí Cerdà, ha dit que el tancament era 'una feixistada de manual; l'atac més important a la llengua i als drets democràtics en els últims anys, al dret de la infomació i a les llbertats individuals'. Per Cerdà, és un anacronisme posar fronteres a les televisions, quan se'n poden rebre de tot el món.

Sobre la responsabilitat del govern de Catalunya, Cerdà ha dit: 'Si el ministeri d'Indústria espanyol s'inhibeix, poca cosa poden fer les comunitats autònomes'. El dirigent d'Esquerra també ha dit que secundarien totes les mobilitzacions que s'organitzessin a partir d'ara.

Condemna d'Acció Cultural

Acció Cultural del País Valencià ha qualificat de fet molt greu el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta. El seu portaveu, Toni Gisbert, ha criticat l'actitud del govern valencià però també la del govern català. 'Si d'una banda només hi ha agressions, com es pot continuar dient que tot va bé?', ha dit.

En unes declaracions a VilaWeb, Gisbert ha dit que aquells que sempre han repetit que les negociacions per a un acord de reciprocitat anaven pel bon camí i que confiaven que el tancament no es faria efectiu 'han pecat d'ignorància o de mala fe'. Gisbert ha recordat que mai fins ara el govern valencià no s'havia atrevit a tancar TV3 i ha destacat que durant el govern de Jordi Pujol el País Valencià va obtenir la recepció del 33, quan també hi havia una clara agressió de l'aleshores president valencià Eduardo Zaplana.

La junta d'Acció Cultural està reunida avui al matí de manera extraordinària per estudiar quines accions emprendre a partir d'ara.

La Generalitat Valenciana va demanar l'autorització judicial del tancament perquè ACPV s'havia negat a clausurar les emissions com li havia exigit a través d'un expedient sancionador (pdf).

Font: Vilaweb

Etiquetes de comentaris: