dissabte, 2 de febrer del 2008

En els 800 anys del naixement de l'ínclit rei en Jaume I


En commemoració i homenatge a l'alt i ínclit rei Jaume I, forjador de la Nació Catalana. Exemple de dirigent amb coratge, intel·ligència i desició; alt exemple i mestratge davant de la covarda, mediocre i renegada classe dirigent (política, social, eclesiàstica, ...) actual.

Seguint la crida d'en Vicent Partal i de la Xarxa de Blogs Sobiranistes ens unim a l'esmentada celebració i reproduïm, a continuació, un fragment del Llibre dels Feyts, alhora que pengem el penó de la Conquesta de València.


Setembre Negre


"E faem iustar conseyl general, ço es, tots los cauallers, e tots los pobladors qui eren en Maylorques, e dixem los aixi: Barons, nos hauem estat aqui ·XIIII· meses, si que neguna sao nons uolguem partir de uosaltres: e ara es a la entrada diuern, e semblans que la terra no tem a re, la merce de Deu, e uolem nos nanar: car maior conseyl uos poriem donar de la, que no fariem estan aqui ab uos: e denuiar a uos companyes tals que les Iles se pusquen deffendre, o de uenir nostra presona si mester uos sera: car creats en bona fe que no haura sao del mon de dia ni de nuyt que la maior partida del nostre pensament no sia de uosaltres: e pus Deus nos ha feyta tanta de gracia quens ha donat Regne dins en mar, ço que anch Rey Despanya no poch acabar, e que haiam nos aqui hedificada esglesia de nostra dona Sancta Maria, e tantes daltres quen hi haura, que sapiats que nous desemparare, ans per ma aiuda e per ma persona souen e menut nos ueurets ens haurets. E ploram nos: e els preseren lur comiat. E quan haguem estat una peça nos e els que no podiem parlar per la dolor que hauiem, dixem los quels lexariem per cap en ·Bñ· de Sancta Eugenia, e que faessen per ell axi con farien per nos, e si res hoiem de neguna part de estol que sobrels uingues, que nos quey acorreriem de nostra preçona."

Etiquetes de comentaris: ,