divendres, 7 de juny del 2013

L'ajuntament de Sabadell menysprea el català en la convocatòria de plaça del nou director o directora de Ràdio Sabadell

El PsoE de Sabadell relegant el català i vexant-lo com el PP de les Illes o el País Valencià, que ja el coneixement de la llengua catalana no consta com a requeriment en les bases per a la selecció del nou director/a de Ràdio Sabadell! De fet no m'estranya... l'actual alcalde, en Juan Carlos Sánchez, és signant del manifest del Foro Babel.
Visca el federalisme!

-------------------------------


L'ajuntament de Sabadell menysprea el català en la convocatòria de plaça del nou director o directora de Ràdio Sabadell

  • Les entitats sabadellenques de defensa de la llengua volem mostrar la nostra indignació amb que el català no sigui un requisit per ser director de Ràdio Sabadell.

  • Les entitats recordem que l'ajuntament s'havia compromès a "prioritzar el català com a llengua d'ús habitual i de cohesió social a la programació de Ràdio Sabadell", i això entra en flagrant contradicció en que el coneixement del català sigui un mer mèrit en les bases de la convocatòria de plaça del nou director o directora de Ràdio Sabadell.
 
Sabadell, 30 de maig de 2013. Les entitats de defensa de la llengua de Sabadell consideren un greu menyspreu pel català que aquesta llengua no sigui un requisit en la selecció del nou director/a de Ràdio Sabadell; així, segons consta en les bases, saber català només consta com a última de les valoracions. Considerem impropi de qualsevol govern català, en aquest cas municipal, que es vexi i discrimini d'aquesta manera el català, la llengua pròpia i que ha estat històricament -i continua sent- la llengua comuna i de cohesió social de Catalunya.

La negativa del nou govern del PSC a incloure el coneixement del català a les bases de la convocatòria entra en contradicció amb el Reglament de l’ús de la llengua catalana a l’Ajuntament de Sabadell, que estableix a l’article 15.4 que en "els mitjans de radiodifusió i de televisió gestionats per l’Ajuntament, la llengua normalment emprada ha d’ésser la catalana", i amb el Reglament del Servei Públic de Ràdio i el Contracte Programa de Ràdio Sabadell, que estableixen com una dels seus objectius “la promoció, el coneixement i la difusió de la llengua i la cultura catalanes”.

Considerem, a més, que la gravíssima discriminació que suposa que amb les bases a la mà el nou director o directora no hagi de tenir cap coneixement de català, traeix l'acord a què es va arribar ara farà un any amb l'aleshores regidor de Cultura i avui alcalde de Sabadell, Sr. Juan Carlos Sánchez; quan arran de l'elaboració del Contracte Programa de Ràdio Sabadell -a causa d’algunes manifestacions fetes durant el decurs del ple municipal que qüestionaven el català com a llengua vehicular-, aquest es va comprometre a incloure un nou punt al Contracte que servís per deixar clar que el català és i continuarà sent la llengua vehicular a la ràdio municipal de Sabadell. Concretament, "prioritzar el català com a llengua d'ús habitual i de cohesió social a la programació de Ràdio Sabadell".

Per últim, fem una crida a que el govern municipal reconsideri la seva posició i rectifiqui aquest important punt de les bases per a la selecció del nou director/a de l'emissora municipal de ràdio.


CAL Sabadell, Plataforma per la Llengua Vallès Occidental, Òmnium Cultural Sabadell