dimecres, 9 de maig del 2012

Els Països Catalans i l'allau immigratori

Una cosa és que vinguin els immigrants que es necessiten per tirar endavant l'economia del país -que aquí també caldria parlar a fons sobre l'actual i insostenible sistema de creixement salvatge i depredador socialment i mediambiental- i una altra cosa és la invasió d'estrangers que han sofert els Països Catalans, actualment només temperada per la brutal crisi econòmica

Jo penso amb l'exemple que ens el donen els pagesos de les terres de Lleida: lloguen els jornalers que necessiten i aquests vénen ja dels seus països amb un contracte a la mà (bé, a hores d'ara es troben també inundats i desbordats). Aquesta política de planificació de la immigració a rebre és el que fan els estats seriosos: per anar a residir als EE.UU. hom necessita una carta de treball i el Canadà planifica quina necessitat de professionals necessita a mig termini per a continuar creixent i els va a cercar arreu del món. Malauradament Europa no afronta amb rigor aquest greu problema que suposa l'emigració descontrolada -de fet no l'afronta de cap manera: simplement mira cap a una altra banda- i, per Catalunya, el problema es multiplica al no sols no tenir competències sobre immigració sinó ser una nació ocupada a la qual España utilitza -i fomenta- la immigració per minoritzar demogràficament els catalans en llur propi territori.

Per acabar-ho d'adobar aquesta renúncia dels partits tradicionals a afrontar el problema d'una immigració descontrolada alimenta a l'extrema dreta, que ara torna a trobar clientela amb un renovat discurs racista i xenòfob. Un cas proper el tenim amb Plataforma per Catalunya. A Catalunya Principat l'extrema dreta espanyolista sempre havia estat minoritària i marginal, tanmateix, adoptant ara un discurs antiimmigració està aconseguint quotes d'implantació municipal impensables anys enrere. (Per no parlar dels resultats del Front Nacional a la Catalunya Nord...)

Cal afrontar aquest tema amb coratge i racionalitat i parlar-ne serenament o en sortirem encara molt més malparats. Cal tenir encara més clar, però, que fins que no siguem un estat independent no podrem planificar i legislar en matèria d'immigració. Tenim pressa, sí. Molta pressa.


Setembre Negre



19.08.2011 - 21:27
Benvinguts a Can Tothom

ALBERT UBACH

Anglesos per domesticar fent turisme de borratxera i exhibint el seu primitivisme i menyspreu com animals salvatges. Africans burlant la llei venent productes de dubtosa procedència en els seus top manta. Exèrcits de romanesos assaltant comerços, naus industrials, pagesos o infraestructures públiques per robar i saquejar tones de coure. Noies de països de l’est infestant les carreteres i els carrers del nostre país convertint-lo en el principal bordell d’Europa. Alemanys i holandesos ocupant les Illes i la costa fins al Baix Segura exigint pretesos drets lingüístics, culturals i socials sense abans complir cap deure amb la llengua, cultura i societat d’acollida.

Russos organitzats en màfies d’extorsió, violència i intimidació. Musulmans convertint mesquites en altaveus de l’odi a Occident i fent de Catalunya el principal planter internacional del terrorisme islamista. Sudamericans agrupats en bandes de delinqüència juvenil en la seva particular concepció de la integració. Xinesos de basar important esclavisme i explotació laboral en ple segle XXI. Espanyols amb vocació d’immigrants eterns malgrat portar cinquanta anys vivint aquí. Allaus massives de jubilats francesos repoblant el Rosselló, el qual ha esdevingut el major geriàtric del país.

Paquistanesos fregant el límit de la legalitat d’horaris comercials amb botigues de queviures a cada cantonada. Hindús regentant establiments Kebab de salubritat dubtosa. Equatorians, colombians, cubans i convidats afins obrint locutoris com bolets on abans hi havia comerç autòcton. Bandes organitzades de dones filipines massatgistes de dia i professionals de la nit…

Benvinguts a Can Tothom. Benvinguts a Catalunya. Benvinguts a l’únic país del món on hi cap tothom, on tot és permès i on els autòctons s’han convertit en minyones dels estrangers. Benvinguts a l’abocador i la claveguera social d’Europa. Fins quan?

Informa: SOMNOTICIA.CAT