divendres, 5 d’agost del 2011

Mort d'en Carlos Sentís i hagiografia oficial



He estat uns dies de vacances. De vacances totals en què m'he isolat del món exterior (ni Internet, ni TV, ni diaris, ni res). Tranquil·litat, descansar, passejar i menjar bé (em recordava d'allò de "És l’ofici del burgès,/ menjar, jeure i no fer res" d'en Joan Oliver!). Torno i m'assabento d'una mort que arriba 99 anys tard: la d'en Carlos Sentís. Malauradament també m'assabento de totes les lloances que la seva figura ha rebut de la classe dirigent, començant per la classe política. Fet que em transporta als honors -i hagiografia- que la classe política i mediàtica "catalana" va rendir a un altre franquista de pro: Juan Antonio Samaranch.

Quina classe dirigent tan degenerada i poc democràtica tenim que rendeix honors a alts càrrecs franquistes? És imaginable que l'actual Alemanya rendís homenatges a dirigents nazis? Com pot algú que es reclama català i demòcrata homenatjar a dirigents d'un règim franquista genocida (vegeu Paul Preston. L'holocaust espanyol. Odi i extermini durant la Guerra Civil i després. Barcelona: Ed. Base, 2011) que va voler exterminar la llengua, la cultura i la Nació catalana? (vegeu Josep Benet. L'intent franquista de genocidi cultural contra Catalunya. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1995). L'elit dirigent sempre amatent a manipular la història i a mantindre'ns ignorants: convergents, socialistes, el President de la Generalitat...

Fets com aquests confirmen que a l'estat espanyol no hi ha hagut ni "Transición", ni "democracia", ni res. (Vegeu també sinó com contínua la persecució de la llengua i la identitat catalana al País Valencià, a les Illes, a la Franja -on ni tan sols és llengua oficial!- i al mateix Principat de Catalunya). El que més em preocupa és que els dirigents catalans s'agenollin d'aquesta impúdica manera davant de l'España negra, negadora i eterna.

Molt han de canviar les coses. Malauradament.

2 Comments:

At 3:01 a. m., Blogger humbert roma said...

Per si us interessa, mèdia.cat, observatori crític dels mitjans impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, va publicar aquest informe sobre el tractament mediàtic de la mort de l'espia de Franco http://www.media.cat/wp-content/uploads/2011/07/Informe-Sentis.pdf

 
At 2:52 p. m., Blogger Setembre Negre said...

Benvolgut Humbert,

I tant si ens interessa! De fet un dels enllaços que he posat a l'apunt remet a aquest informe del Grup de Periodistes Ramon Barnils (la classe política i mediàtica "catalana"...).

Gràcies de totes maneres per destacar aquest informe que "posa sobre la taula la feblesa de la memòria històrica del país" i la mediocritat nacional i ètica de bona part dels mitjans de comunicació d'aquest país.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home