divendres, 8 de juliol del 2011

La manifestació del 9 de juliol: un greu error estratègic!


No entenc que es convoqui una manifestació per commemorar-ne una altra, fet surrealista que succeirà demà dissabte 9 de juliol. Una manifestació -com qualsevol altre acte o campanya- ha d'obeir a una estratègia i a uns objectius, ha d'estar molt ben preparada, ha de comptar amb un gran consens previ -polític, associatiu i mediàtic-, alhora que amb prou recursos materials i humans. El que no pot ser és que una associació es tregui de la màniga una manifestació per commemorar una manifestació històrica com la del 10 de juliol de 2010 i després, a corre-cuita, altres entitats hagin d'afegir-s'hi a pilota passada, i ho facin per patriotisme no pas per convicció intentant salvar els mobles i que hi hagi un mínim de gent a la manifestació. 

Es pot commemorar un acte històric o l'aniversari d'una personalitat però... a quina persona o entitat se li pot acudir commemorar una manifestació convocant-ne una altra? I més en un moment en què les entitats estan escurades o preparant l'Assemblea Nacional Catalana. Volen carregar-se el referent independentista de la històrica manifestació del 10 de juliol que va congregar a més d'un milió de catalans? No podien convocar a enfortir les manifestacions independentistes de l'Onze de Setembre o organitzar-ne una d'específica en aquella data que, a més, està a tocar? 

Amb incompetents i il·luminats com aquests que ni tenen estratègia ni sentit comú l'independentisme no avançarà mai de manera seriosa i eficaç. Una veritable llàstima.

4 Comments:

At 10:02 p. m., Anonymous Anònim said...

Jo entenc que no s'entengui que la societat civil pugui convocar manifestacions quan li vingui en gana sense permís de ningú. Aixó costa d'entendre perque mai havia estat aixi. Tot havia sempre estat dirigit per partits o entitats a sou dels partits. Ara això s'ha acabat. Internet permet que la gent s'ajunti i surti al carrer quan ho desitja per demanar allò que desitja i ningú té dret a dir que això és una equivocació. Si hi va poca gent, no haurà funcionat. Si hi va molta, haurà estat un éxit. Pero res mes. La del 10J va ser una mani autonomista, que la gent va transformar en independentista, sense que els organitzadors ho poguessin preveure. Els mitjans també es van encarrergar de ocultar la manifestació i les reivindicacions indepes, tal i com esta passant ara una altra vegada.

Tan se val. El cas és que ara molta gent creu que calia convocar una independentista i així serà. Hi anirà qui realment sigui independentista i li vingui de gust sortir al carrer. Dona igual si son molts o pocs. El fet és tenen tot el dret del món a fer-ho i criticar-ho està de mes. S'ha acabat el monopoli de les ideologies.

 
At 10:06 p. m., Anonymous Anònim said...

Estratègia? Quina estratègia? Aquest país va a la deriva des de fa segles. cap estratègia s'ha pensat mai. O es que sortir al carrer per denunciar que el TC ens ha tombat un estatut estrafet és una estraègia? Jo ho veig una reacció inevitable, una xapusa d'ultima hora. Cal passar a l'atac i començar a mobilitzar-nos. No podem viure de reaccions als atacs. Cal prendre la iniciativa. Aquest és un primer pas.

 
At 11:02 p. m., Anonymous Anònim said...

ELS PARTITS D'ESQUERRES,AMB LES VOSTRES DERIES DEL SEGLE XIX,AIXO DE MANIFESTARSE SENSA CAP SLOGAN,BEN PARIT DINS EL COMITE CENTRAL,ESCLAR,ES UN FET INCOMPRENSIBLE....PERO ARA LA GENT VOL PENSAR PER SI MATEIXA .EN GENERAL TOTS PLEGATS ESTEM FINS EL Q,,,,DE LA PATETICA "PARTITOCRACI" I DELS SINDICATS VIVIDORS DE SUBVENCIONS .JO TAMBE CREC QUE LA "CONMEMORACIO" SERA MOLT MINSA,I FINS I TOT FRUSTRAN,PERO SORTIR AL CARRER QUAN ALS I PETI,ESTAR MOLT BE.
JUGANT AMB BARCELONA

 
At 7:00 p. m., Blogger Setembre Negre said...

Anònim primer,

Ep! Jo qüestiono la manera com s'ha organitzat aquesta manifestació, no pas que la societat civil -el Poble, vaja- pugui organitzar manifestacions!

Tant de bo les organitzacions i entitats de la societat civil siguin cada dia més fortes i menys dependents de les subvencions. El problema és que molta gent remuga en veu baixa però no s'organitza en entitats i organitzacions, i això les fa febles econòmicament, dependents de subvencions i doncs sense la llibertat d'actuació que els hi caldria.

Un altre problema greu amb el que coincideixo amb tu són els actuals mitjans de manipulació i desinformació que tenim.

Anònim segon,

Exacte! Cal deixar d'anar a remolc per passar a ser els qui portem la iniciativa seguint sempre una estratègia, però. No fer una munió d'actes inconnexos i estèrils que només serveixen per desanimar i cremar gent.

Jugant amb Barcelona,

Coincideixo amb tu d'estar més que fart d'aquesta partitocràcia -i sindicats- que tenim, mesella, venuda i col·laboracionista.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home