divendres, 22 d’abril del 2011

En memòria dels germans Badia



Edit:
Estat Català ha preparat un blog amb tota mena de dades sobre els germans Badia en motiu del 75è aniversari del seu assassinat.
El seu contingut s'anirà completant periòdicament.

Si hi voleu accedir cliqueu aquí:
BLOG D'ESTAT CATALÀ EN MEMÒRIA DELS GERMANS BADIA


Edit 2:
Acusar a en Miquel Badia i a Estat Català (EC) de "filofeixista" és o ser molt ignorant o molt vil -i voler manipular la història. Arran d’un article d’en Quim Gibert, és el que fan els d’Indymedia (una “agència alternativa de notícies ” gestionada per l’extrema esquerra), enllaçant també a aquest apunt nostre.

Estat Català combaté el feixisme espanyol amb les armes a la mà durant la guerra “civil” i després col·laborà amb els serveis secrets britànics i d’altres potencies aliades en contra del nazisme, fet que comportà la mort de molts militants d’EC al front o afusellats per la dictadura franquista, o bé en camps de concentració nazis.

EC tot i el seu ideari interclassista s’ha caracteritzat per moure’s ideològicament dins una esquerra no dogmàtica i defensar ben explícitament la justícia social (només cal llegir-se la Constitució de La Habana). 

Si tan “filofeixista” era com s’explica que s’entrenés i desfilés junt amb militants de l’Aliança Obrera abans dels fets del 6 d’octubre (entrenament militar que es feu amb les armes que s’aconseguiren de desarmar el sometent) i que després del fracàs de l’aixecament organitzacions de l’Aliança Obrera fessin crides als militants d’EC perquè ingressessin a les seves files? Aliança Obrera era “filofeixista” també? Miquel Badia, des de la Comissaria General d'Ordre Públic de la Generalitat republicana no perseguí al sindicalisme sinó, cosa molt diferent, a pistolers i gànsgters de la FAI.

Pel que fa a anar uniformats també hi anaven, per exemple, els socialistes o els de la FAI amb el mocador roig i negre al coll. I pel que fa a anar armats, si, EC tenia escamots armats per defensar-se dels enemics de Catalunya –tant de bo n’hagués tingut més i més ben armats!-, però és que molts partits de l’època tenien grups armats, com el PsoE (entre l’ala moderada i la radical es rebentaven mútuament actes), els comunistes o els de la FAI, tenint aquests pistolers i gàngsters que feien de la violència i els atracaments el seu modus vivendi. El que passa és que si un partit marxista o una organització d’extrema esquerra té grups armats no passa res i són grans demòcrates, talment tenen patent de cors, per contra, si una organització independentista en té (situem-nos als anys 20 i 30 del segle passat) per defensar-se dels enemics de Catalunya i defensar la Generalitat republicana aquests són titllats impunement de tot i més. Quin autoodi i quin complex d’esclau!

Un darrer apunt històric. Els primers que volgueren desacreditar a EC inventant-se l’acusació que eren feixistes foren els “lluhins” i els del grup de L’Opinió, això és, el sector autonomista i socialista d’ERC proper als socialistes espanyols qui pugnaven amb els independentistes d’EC pel control d’ERC. I és que regionalisme/autonomisme i espanyolisme sempre han empleat tàctiques brutes i difamatòries per combatre aquells qui lluiten de manera insubornable i dreturera per la independència de Catalunya.

En fi, que tot valia i tot val per criminalitzar a l’independentisme patriòtic i combatiu.

Per cert, el redactor de la notícia d’Indymedia més valdria que respectés la veritat històrica i la llengua catalana, perquè sis faltes d’ortografia amb una sola frase és ben bé tot un record d’incúria.

“despres no sorpren que publiquin articles con aquest filofaixista Català:”

Certament se li veu massa el llautó!


Edit 3:


Recentment s'ha publicat un interessant article al respecte: Jaume Clotet. "Miquel Badia, mite i realitat".