diumenge, 5 d’abril del 2009

"Limpia, fija y da esplendor"



Llegeixo que la Real Academia Española (RAE) accepta que a la Franja s'hi parla xapurrejat. M'emprenyo però no em sorprenc.

España és una superestructura creada per Castilla per mantenir-hi les seves colònies sense que es noti tant com si de tot el conjunt de conquestes militars (en especial, els Països Catalans) en diguessin Castilla la Grande.

Una superestructura d'aquestes característiques i finalitat és evident que no pot ser democràtica (encara que de 30 anys ençà, quan han vist que gràcies a la superioritat demogràfica de l'antiga Corona de Castilla, ja no els hi calen dictadures -actualment a Europa tampoc estan massa de moda- per continuar amb el seu secular projecte imperialista i genocida, li vulguin donar un aspecte democràtic i, sobretot, que la gent així ho cregui). No sols no hi ha divisió de poders (els alts magistrats els nomenen els mateixos partits polítics), sinó que els poders executiu, legislatiu i judicial tenen com a principal objectiu el manteniment d'aquesta situació imperialista i colonial (segona passada pel ribot de l'estatut, il·legalitzacions de partits, supremacia legal del castellà,...)

Però també les reales academias -especialment les d'humanitats-, teòricament composades per professionals, tenen com a essència produir discurs ideològic, argumentari "intel·lectual" que doni suport científic (això és, irrefutable) a aquesta situació de dominació colonial. Així actuen la RAE en l'àmbit lingüístic i la RA de la Historia amb autèntiques aberracions sobre, per exemple, Felipe V i els decrets de Nueva Planta.

D'aquí casos com aquest. Més enllà que aquesta proposta acabi acceptant-se o no. Perquè sigui quina sigui la resolució aquesta haurà estat avaluada per interessos polítics i no pas acadèmics.

Dos aclariments finals. El seu lema és "limpia, fija y da esplendor". I no. No em refereixo a cap laca, sinó al lema de la RAE. Segon aclariment -potser innecessari- quan diu "limpia" es refereix a promoure tots aquells genocidis lingüístics que facin falta a fi d'exterminar les llengües que es parlen a les colònies de Castilla.