dijous, 4 de desembre del 2008

"Per una nova Constitució Catalana"


Davant la celebració triomfalista que els espanyols i la col·laboracionista i covarda classe dirigent catalana faran en motiu de la commemoració de la Constitución espanyola, no sols hem de recordar que aquesta constitució no és la nostra sinó que en volem una de pròpia. Això és, hem de passar d'estar a la defensiva per passar a l'ofensiva. Hem passar a construir el nostre propi país, les eines que l'han de regir i el camí per assolir-ho.

Així, no sols hem de dir ben alt que la Constitución española -hereva directa dels Decretos de Nueva Planta- no és la nostra constitució: ni tan sols s'hi esmenta la llengua catalana (dit d'una altra manera, no existeix legalment en el text de major rang legal espanyol), permet un espoli fiscal que ens ofega -col·lectiva i individualment-, s'hi consagra l'esquarterament territorial i nega drets universals reconeguts per l'ONU com és el dret a l'autodeterminació. Sinó que també -i sobretot- hem de dir que en volem una de pròpia. Una que respongui al nostre ésser, a la nostra realitat i a les nostres necessitats.

Diguem-ho ben clar: aquesta Constitución és profundament antidemocràtica i anticatalana. I diguem també ben clar: el propòsit de les actuals direccions d'Erc i de CiU -sense cap diferència qualitativa amb els partits espanyols i espanyolistes del PsoE i el PP- és el de mantenir el Poble Català sotmès a aquesta constitució colonial que ens roba la salut, els diners i l'esperit.

És per tot això que ha arribat l'hora de deixar que la vella i corrompuda classe política catalana s'enfonsi en la seva misèria moral i ètica; però no permetre que, amb ella, s'hi enfonsi el Poble i la Nació Catalana. És l'hora de començar a bastir nous projectes que ens portin cap al benestar social, cap a la justícia, cap a la nostra Independència. Tot depèn de nosaltres!

Setembre Negre
----------------------------------


Benvolguts, benvolgudes compatriotes:

Avançant-se al col·lapse institucional i de finançament que es produirà els propers mesos a Catalunya com a conseqüència de la darrera etapa del ja fracassat procés estatutari, que no és mes que el fracàs del darrer intent forassenyat i políticament infantil d’encaixar Catalunya a Espanya que es va iniciar fa uns trenta anys, diverses entitats del país, entre elles Catalunya Acció, amb la responsabilitat de començar a dibuixar el futur de la nostra Nació, convoquen els catalans el proper divendres 5 de desembre a la Plaça Sant Jaume de Barcelona a les 19h a una CONCENTRACIÓ "PER UNA NOVA CONSTITUCIÓ CATALANA". Durant la concentració es llegirà la DECLARACIÓ "PER UNA NOVA CONSTITUCIÓ CATALANA" que sortirà publicada el dimecres 3 de desembre al diari Avui.

El dissabte 6 de desembre a les 18h a la Sala d’actes del Casal d’Europa de Berga, Catalunya Acció organitza l’acte “Per una nova Constitució Catalana” que comptarà amb dos conferenciants. En primer lloc el Sr. Jaume Renyer, militant d’ERC, membre del corrent crític Reagrupament Independentista i President del FOCDA (Fòrum Català per l’Autodeterminació). En segon lloc intervindrà el Sr. Santiago Espot, President Executiu de Catalunya Acció.

Recomanem el següent llibre: “La Constitució catalana de l’Havana” per Joan M. Ferran Oliva de l’editorial Pagès Editors. És un llibre molt pedagògic, ben estructurat, de lectura senzilla i que qualsevol català que vulgui comprendre mínimament el futur proper que se’ns acosta ha d’haver llegit.

Us esperem a tots a la plaça Sant Jaume.
La victòria és nostra.
Josep Castany
Director General de Catalunya Acció


Anunci publicat al diari Avui (3 de desembre del 2008)

PDF de la Declaració


DECLARACIÓ
PER UNA NOVA CONSTITUCIÓ CATALANA

El 6 de desembre del 2008 és festa a l’Estat Espanyol. Celebren com cada any l’aprovació de la seva Constitució, una Constitució que nega l’existència de la nació catalana, nega els nostres drets històrics, legalitza l’espoliació econòmica que patim i consagra la divisió del nostre territori.

Davant d’aquest esdeveniment assimilador, que ens hauria de recordar el règim colonial a què som sotmesos, no podem oblidar la tradició constitucional que ens caracteritza als catalans en aquesta matèria. Vam ser pioners a Europa i al món en establir un contracte entre el rei i el poble que va definir als catalans durant molt de temps com un poble gelós de les seves llibertats i reconegut arreu per la seva moderna estructura constitucional. Vàrem ser els primers d’Europa a organitzar la Pau i Treva per a mantenir la seguretat; els primers europeus a tenir Parlament (abans que el de Westminster). Els catalans, segons tots els autors, som els primers a aportar la llibertat a la civilització europea; som els primers d’Europa a organitzar un sindicat de pagesos; els catalans mai no vàrem tenir un rei absolut, era un príncep paccionat. Tots aquests principis s'incorporaren a les Constitucions de Catalunya que Castella abolí mitjançant el dret de conquesta després de la derrota militar del 1714.

Enguany, els catalans sí que hem de recordar una Constitució. Celebrem el 80è aniversari de la Constitució Catalana de l’Havana, inspirada i redactada pels anomenats separatistes catalans de Cuba. Avui i aquí, esperonem tots els catalans a fer seva la mateixa moral de victòria i gran visió política que van demostrar. Perquè ningú pot negar que una gent que volia donar carta de naturalesa a la futura independència a través de la redacció d’aquella Constitució havien de ser uns homes amb una fe insubornable en les possibilitats de Catalunya, i a més van demostrar un gran sentit polític de cara a la comunitat internacional al tenir a punt les grans línies legislatives que havien de regir el futur Estat Català.

Els que avui som aquí no podem defugir el nostre compromís amb la nostra història i amb la nostra pàtria i hem d’esdevenir els artífexs d’un procés que molts s’entesten en amagar i obstaculitzar, però que avança decididament cap a la nostra independència. Ara tenim les màximes possibilitats d’assolir l’èxit, i hem d’estar preparats davant els futurs esdeveniments que de ben segur s’acceleraran en el panorama polític català, i de quina millor manera, que renovant l’esperit, la visió i la moral de victòria d’aquells separatistes catalans de l’Havana, tot començant a redactar la nostra pròpia Constitució d’acord amb els nostres valors, principis i interessos. Prou constitucions espanyoles que lliguen i esborren la nació catalana! Ara més que mai, exigim una nova Constitució Catalana!

Catalunya, desembre del 2008


Entitats signants de la Declaració:
Catalonia Acord, Catalunya Acció, Club FNEC, CIEMEN, Comissió de la Dignitat, Conferències Democràtiques de Catalunya, Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya, FOCDA (Fòrum Català per l'Autodeterminació), Fundació Manuel de Pedrolo, Fundació Randa i Germanies, La Xarxa d'entitats, MAPA (Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació), Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés, Sobirania i República, Som 10 Milions, Xarxa de blogs Sobiranistes-Blog Gran del Sobiranisme, 3r Congrés Catalanista.

Etiquetes de comentaris: