divendres, 26 de desembre del 2008

A la fi tenim Cançons republicanes!


Extraordinari i necessari. Per fi tenim un disc de cançons republicanes. De cançons republicanes nostres. No de cançons republicanes foranes. No de cançons que lloen aquella república espanyola tan escassament democràtica i tan profundament anticatalana. Aquella república enemiga i estrangera que, en temps de pau, no respectà la voluntat del poble català i mutilà l'estatut d'autonomia aprovat pel nostre parlament, i inventà aleshores el boicot contra Catalunya i els productes catalans. Castilla, siempre Castilla se alza contra la afrenda! Aquella república que, en temps de guerra, preferí que la principal fàbrica de material bèl·lic caigués en mans dels franquistes abans que desmantellar-la i traslladar-la a Catalunya. Que disseminà els soldats catalans lluny de Catalunya i que, així que va poder, va treure el gran nombre de competències que la Generalitat havia agafat fruit dels avatars de la guerra, aquella república espanyola que va acabar robant els diners de la Generalitat, deixant amb una mà al davant i una al darrere a la Generalitat de l'exili.

No. Aquest disc és nostre. No sols amb la nostra llengua sinó amb el nostre esperit. Hi és narrada la nostra història amb la veu dels nostres poetes. Punyent, escruixidor, real. Generador de sentiments i de lluita.

És Cançons republicanes. Cantat, recitat i conduït per la veu fonda i penetrant -i atronadora de botxins i de consciències- d'en Biel Majoral, acompanyat per n'Antoni Artigues, n'Antònia Font i en Delfí Mulet.

Un cant a la memòria que ens empeny, indefectiblement, a la Llibertat.

Jo sóc català - Teatre Principal


2 Comments:

At 10:12 a. m., Blogger Marc. said...

A veure si em pot ajudar.
Fa temps que estic buscant una versió de l'himne dels Segadors, és la versió que es va preparar per una palícula que s'havia de fer sobre el 1714, i que mai es va arribar a acabar.

Algú sap on la puc trobar per baixar-la?
La podeu trobar al YOUTUBE acompanyant un vídeo.

 
At 6:03 p. m., Blogger Setembre Negre said...

Marc,
Em sap greu però no puc ajudar-te. En conec la versió penjada al youtube però en desconec cap versió en mp3.
Si me n'assabentés ja t'ho comunicaria.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home