dijous, 23 d’octubre del 2008

Campanyes. L’alcalde botifler i socialista de Barcelona va manar treure les senyeres modernistes del saló de Cent i el tripartit va restar callat

A l'assabentar-me d'aquest fet m'he indignat, perquè la culpa és de TOTS els regidors i grups polítics: uns per acció i els altres per omissió i per callar com a bons botiflers.

En la nova restauració borbònica l'espanyolització i l'ocultació de tot signe de catalanitat i de la nostra història és sistemàtica i implacable. I hi destaquen per mèrits propis i per la professionalitat amb que ho fan les delegacions regionals del PsoE
que, amparats sota proclames de modernitat i cosmopolitisme, continuen hàbilment i sense provocar els recels del PP l'obra de colonització castellana i substitució cultural i lingüística dels Països Catalans.

Trobo molt interessant que s'organitzi una campanya de pressió per tal que els domassos siguin restablerts de nou a la gloriosa i històrica sala del Consell de Cent. Humilment hi dono tot el meu suport i des d'aquestes pàgines us mantindrem informats de totes les iniciatives que s'emprenguin a fi de restituir els domassos i la dignitat a la sala del Consell de Cent.

La clau està en que, entre tots, trenquem el silenci traïdor amb que ha envoltat aquesta ignomínia.

No ho dubteu! La Victòria és nostra!

Setembre Negre

Edit. Que no hi hagi noves informacions no vol dir que la campanya estigui aturada. Simplement es volen fer les coses bé i organitzar una campanya seriosa. Així s'està preparant un blog des d'on s'explicarà la campanya i des del qual es podran trametre automàticament queixes a les persones implicades en aquesta ignomínia, alhora que s'està creant xarxa i complicitats. Xarxa de col·laboradors de la que tots hem de formar-ne part a fi que aquesta campanya es divulgui el màxim i assoleixi el seu objectiu. Quan aquest bloc estarà operatiu -a mitjans de setmana- i comenci "oficialment" la campanya us n'informarem puntualment.


L’alcalde botifler i socialista de Barcelona va manar treure les senyeres modernistes del saló de Cent i el tripartit va restar callat

Un usuari de Racó Català membre d’Estat Català ha fet la denuncia.
Ahir vaig anar a fer una visita als salons antics de la Casa de la Ciutat de Barcelona. Feia temps que volia anar-hi perquè només hi havia anat de petit fa molts anys amb mon pare i tenia ganes de veure-ho altre cop.
Ja sabia que m’enduria una decepció pel que fa al Saló de Cent, perquè fa uns anys van fer “canvis”…
De tota manera, malgrat saber-ho un cop allà dins, al mític Saló de Cent medieval, em vaig emprenyar i força.
Així està ara el Saló de Cent:


Segueix essent ben maco, sens dubte, segueix essent la magnifica sala gòtica feta pel mestre Pere Llobet a mitjans segle XIV. Segueix tenint els fantàstics embigats de fusta del sostre decorats que es van fer just l’any abans de que es reunís per primer cop el mític Consell de Cent, en temps del rei en Pere III “el Cerimoniós” .
Les magnífiques rajoles del terra estan plenes dels escuts gremials, les rossasses amb vitralls segueixen al seu lloc, també l’estatua del rei Jaume I “el Conqueridor” i la de Sant Jordi, etc…

Però al Saló de Cent li manca quelcom….
El Saló de Cent no llueix ja com ho havia estat fent ininterrompudament des de la Renaixença quan, amb la restauració feta per Lluís Domenech i Montaner , fou decorat amb uns espectaculars domassos amb els colors de la senyera catalana.
Aquells domassos el convertien en quelcom espectacular per a qualsevol que s’estimi la nostra bandera. Feien que, en entrar, et quedessis literalment bocabadat.
Aquells domassos eren de la mateixa època i sortiren dels mateixos tallers que, entre altres coses, per aquelles dates feien la mítica bandera de la Unió Catalanista, institució històrica on va néixer l’independentisme i que es pot considerar la mare de tot l’independentisme actual.
Aquells domassos ara no hi son, ja fa uns anys que no hi son…
Si, al Saló de Cent li manca quelcom… quelcom que és inexplicable que no hi sigui.
Li manca això:

Mai he pogut saber perquè els van treure, tenia el dubte fins ara i especulava tota mena de coses i desconfiava i imaginava que no era casualitat que no hi fossin, que hi havia una raó de la qual instintivament desconfiava…. Però d’això no se’n parlava enlloc, senzillament de cop i volta els treieren…

Vaig sentir que en Portabella d’ERC l’any passat proposava convertir el Saló de Cent en el “Saló de Cent del Planeta” i no se quantes coses més… si, si, però els domassos on son?
Pel que es veu vaig fer be de desconfiar, no era estrany que ningú digues res dels domassos i que un bon dia desapareguessin enmig del misteri.

Ahir em vaig proposar saber de primera mà que coi havia passat amb els domassos i allà mateix ho vaig estar preguntant. Així vaig saber que fins i tot pels guies de l’Ajuntament, que tantes dades tenen de tota la sala, tot allò de la desaparició dels domassos és un veritable misteri.
Segons em van dir ho és per tothom i ningú sap perquè es treieren realment, s'especula que els van treure per rentar-los (massa anys rentant trobo jo ) i és diu també, i per aquí crec que és per on va la cosa… que:
ES VAN TREURE SIMPLEMENT PERQUÈ A L’ANTERIOR ALCALDE NO LI AGRADAVEN….

I jo em pregunto, qui collons és el senyor Joan Clos per treure els domassos de la Renaixença que havia al Saló de Cent?
Amb permís de qui els va treure? Perquè per molt alcalde que fos amb el patrimoni històric no s’hi juga!
Aquells domassos es feren expressament per estar allà i allà han de tornar!

5 Comments:

At 2:13 a. m., Blogger Jordi Calveras said...

No es pot fer una campanya de correspondència o preguntar directament a l'alcalde ?

 
At 11:17 p. m., Anonymous Anònim said...

QUI MANA,MANA,XICOT. I EL TRIPARTIT NO EXISTEIX,EXISTEIX EL PSOE. JUGANT AMB BCN.....

 
At 12:38 a. m., Blogger GOS GÀNGUIL said...

FILLS DE PUTA! UNA MÉS DE TANTES.....I LA PROPERA SERÀ EL DOMINI.BCN!! AIXÍ INTENTARAN CARREGAR-SE EL .CAT!!
VERGONYA SENYORS, VERGONYA!!

 
At 12:59 p. m., Blogger Setembre Negre said...

S'està a punt de penjar un blog des del que s'informarà de la campanya i des del qual es podran enviar directament queixes a les persones responsables de la ignomínia.

Tan bon punt estigui penjat us n'informarem!

Gràcies a tots pel vostre interès!

 
At 3:28 p. m., Blogger joliu said...

No és gens banal la denúncia, és un bastant greu.
Mentrestant en Portabella que hi diu.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home