dissabte, 5 de juliol del 2008

Campanyes. Vaga de mirar Telecinco

Catalans, prenem-nos les coses seriosament i actuem en conseqüència

La cadena de televisió Telecinco s'ha adherit avui al Manifiesto por la lengua común, que el passat 23 de juny va presentar un grup d'intel·lectuals a Madrid.

La cadena comparteix les exigències d'aquest grup d'intel·lectuals, entre els quals hi ha Mario Vargas Llosa, Fernando Savater o Álvaro Pombo, que demanen que el parlament espanyol elabori una normativa per fixar que el castellà sigui la llengua oficial de tot el territori i l'única 'que pot ser-li suposada' als seus ciutadans'.
Telecinco és la primera televisió que s'adhereix a aquest manifest. A més, Telecinco ha dit, a l'informatiu del migdia, que 'posa a disposició del col·lectiu que porta aquesta iniciativa el seu canal de televisió per donar suport a aquest projecte'.


Si ells s'adhereixen al manifest, nosaltres ens adherirem a una vaga que consisteix en no mirar telecinco.
Això no és un boicot, sinó una vaga. Junts podrem!
Telecinco mai més!
Passa-ho.


I ARA PARLO JO:

PER A QUI NO HO SÀPIGA TELECINCO ÉS LÍDER D'AUDIÈNCIA A CATALUNYA; ELLS A CANVI D'AIXÒ S'ADHEREIXEN A UN MANIFEST QUE PRETÈN QUE EL CATALÀ (ENTRE ALTRES LLENGÜES) SIGUI RELEGAT I MENYSPREAT.
SI ELS CATALANS ENS UNÍSSIM PODRÍEM ACONSEGUIR FER- NOS RESPECTAR; EN EL SEU DIA HO VAM ACONSEGUIR AMB LA MARCA 'PASCUAL', ARA ÉS HORA D'IMPEDIR QUE AQUESTS FEIXISTES QUE NO ENTENEN EL QUE SIGNIFICA EL RESPECTE A UNA LLLENGUA IGUAL DE VÀLIDA QUE LA SEVA (AMB LA DIFERÈNCIA QUE ELLS ENS LA IMPOSEN A NOSALTRES), NI CONTEMPLEN UNA DIVERSITAT CULTURAL, ENS SEGUEIXIN PRENENT EL PÈL. JA ESTÀ BÉ QUE ENLLOC D'ESTAR- NOS AGRAÏTS, VAGIN EN CONTRA NOSTRA.
ES CREUEN QUE PODEN TRACTAR- NOS AIXÍ I QUE DAVANT D'UN ATAC CONTRA LA NOSTRA LLENGUA ENS QUEDAREM IGUAL?? DEMOSTREM- LOS QUE NO I QUE HAGIN DE RECTIFICAR!!


DESPRÉS DE PATIR DIA RERA DIA LES BARBARITATS DE LA COPE, ETC. A SOBRE AIXÒ?? JA N'HI HA PROU! feu córrer aquest mail!



01.07.2008 - 12:30

"I si en lloc de gemegar fotéssim alguna cosa "?

RAMON SERRA

Com diu una secció d'aquest web, cada dia mil agressions a la llengua catalana. Algunes són intolerables.No ens haurien de passar per alt. El català és el que més odien els espanyols i, per tant, seria bo de respondre a les agressions més fortes en lloc de perdre el temps en esbatussar-nos i en somiar com serà el futur. Només tenim l' ara i aquí. La resta és una forma més de perdre el temps.

Els nostres enemics sí que no perden el temps com hem pogut veure en llegir el "Manifiesto por la lengua común". Que tingui el suport d' alguns diaris de Madrid no cal estranyar-se perquè Madrid és la capital europea amb més diaris d' ultradreta. Però la dèria espanyolista i sobretot anticatalana s' ha encomanat també a Tele 5 i TeleMadrid que li han donat suport . Fins aquí podíem arribar!

Per tot plegat cal una accció des d' aquí. Una acció que passi per tocar la butxaca de Tele5, que és l' únic llenguatge que entenen. Els consumidors catalans han de pressionar els anunciants per tal que no es produexin les aberracions d'ara. Per això vam demanar als nostres lectors l' ajut per tenir la llista dels anunciants per informar-los-en .A tots ells,moltes gràcies. És a dir, a ningú.

Per tant un cop més farem la campanya en solitari. Com que no tenim cap grup d'acció directe que tingui el mínim d'infraestructura per respondre a les agressions més evidents,sobretot pel que fa a la llengua,un cop més lluitarem sols en la luita de David contra Gol.liat. Si en tots els Països Catalans no hi ha cap més persona que s' hagi preocupat per la transmissió en català dels partits europeus per televisió no puc pas esperar ara que la gent participi en aquestes campanyes o bé sobretot de cara el futur quan l'arribada de les televisions digitals ens cobriran d' espanyolisme en llengua i continguts.

Com diu Pedrolo,quan no quedi ningú encara quedes tu.

Vet aquí el text que ENTICATS ha enviat a Manuel Villanueva, director de "contenidos" de TV5 i a Pedro Piqueras,director d' informatius.


Muy Sr.mío,


Las entidades abajo firmantes agrupadas bajo el nombre de ENTICATS, todas ellas inscritas legalmente en el registro de la Generalitat de Catalunya,queremos exponerle:


1º) Estamos muy sorprendidos e indignados porque esta cadena de televisión se haya adherido al "Manifiesto por la lengua comuna".Primeramente creíamos que era un gol que les había colado algún descerebrado o perturbado,porque es increíble que una cadena generalista como la suya participe en campañas panfletarias que pueden ofender a mucha gente.


2º) Después de muchas comprobaciones hemos llegado a la conclusión que ustedes han dado vía libre a la campaña,lo que demuestra que Tele5 no sólo en general hace programas de poca calidad sino que sus dirigentes no saben estar en el lugar que les corresponde.


Por todo ello,ENTICATS les anuncia que de no producirse una rectificación tomará estas medidas:

1ª) Actualización del censo de las marcas comerciales que se anuncian en su cadena.

2ª) A todas ellas se les enviará nuestra protesta para que sepan a qué atenerse.

3º) En caso de que no sea suficiente informaremos a todos los grupos que se dedican a la defensa del catalán en el consumo para que procedan en consecuencia.


4ª) Esperamos también que a partir de la próxima temporada Tele5 oferecerá desconexiones en catalán para Catalunya,Valencia i Baleares. De manera especial estas desconexiones deben redoblarse cuando entre en vigor la televisión digital de forma definitiva. De no ser así los miles i miles de consumidores en catalán serán informados debidamente para que decidan lo que crean más oportuno.



Cordialmente,

RAMON SERRA, secretario
D.I. (...)
Tel.(...)
Correo (...)

Entidades firmantes:

LA CRIDA DEL SEGLE XXI, inscrita en el registro de la Generalitat con el número 21.511
AMICS DE LA LLENGUA CATALANA, inscrita con el número 21.258
ASSOCIACÓ CASAL D´OSONA, inscrita con el número 21.721
LA LLAR DEL MONTSENY, inscrita con el número 21.800
SOM DEU MILIONS, inscrita con el número 21.670
ELS CASALS DELS PAÏSOS CATALANS, inscrita con el número 21.701

N.de la R.

Si és que algú pensa que cal enviar algun missatge encara que sigui en secret, no fos cas que se n' assabentés algú aquí teniu alguns correus.

MANUEL VILLANUEVA, director de Contenidos:

shinojosa@telecinco.es

PEDRO PIQUERAS,director de Informativos:

mvaldivieso@informativost5.com

En ocasions com tothom sap hi pot haver problemes amb els correus. En aquest cas podeu entrar a www.telecinco.es i veureu que al final de la pàgina hi ha un apartat que diu "contáctanos".Doncs,aixó: queixeu-vos-en allà.

Informa: REDACCIÓ


Telefeixisme (Obrint Pas)

On està l'enemic, on està?
i on estan les panxes plenes de destins? (x2)
La ràbia ens creix i és l'única defensa
per combatre l'odi, la seua violència;
violència en forma de mitjans i grans empreses,
maquinària del sistema, del consum en sèrie.
La publicitat ens porta a un món fantàstic,
els anuncis ens borren i ens mengen tot el crani.
la pantalla ens xucla i ens desfà en mil pedaços,
convertint-nos en soldats de l'imperi del telediari.
Telefeixisme,
ets a dins, ets al fons de l'abisme!
neoespanyolisme!

Agenolla't ràpid contra la paret,
jo et rebente la cara i tu m'ensenyes el carnet.
interpretem les imatges que ens ensenya la tv,
i entre els seus mil canals diluïm la nostra ment.
Un ball de pals colpejant la teua pell,
pilotes de goma que et disparen al cervell,
condemnats a viure empresonats al telenotícies,
que ens tortura tots i cadascun dels nostres dies.
Telefeixisme,
ets a dins, ets al fons de l'abisme!
neoespanyolisme!

(...)