divendres, 20 de juny del 2008

Agenda. Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans


En Jimmy Jazz ens informa d'un grapat de propostes per la revetlla de Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans!
Bona revetlla!!


Patriotes,

Aquí teniu algunes propostes per celebrar la nostra Festa Nacional com cal; hi ha moltíssimes més revetlles, pensades en clau catalana, arreu del país:


-La Festa Major de la Cultura Tradicional de Catalunya, al Moll de laFusta de Barcelona, els dies 21, 22 i 23 de juny. Cal que fem córreraquest enllaç; cal que quedi clar que Barcelona, la capital del país, també vol gaudir (i compartir amb tothom) la seva catalanitat:


(mireu quin programa més complet que se’ns ofereix, amb l'actuació de mésde 80 colles, exposicions, tallers, etc; i, a més a més, tot de franc).

Fem-ho córrer!!!


-En aquest web del Bar l’Envelat, hi trobareu la proposta d’Igualada:



- En aquest altre web d’Òmnium Osona hi trobareu molta informació entorndels Focs de Sant Joan i la Flama del Canigó:



com per exemple el programa de les activitats que se celebraran a Molló ial Coll d’Ares: http://www.omnium.cat/media/10868.pdf


-I aquí les propostes de Girona:



-Dimarts 24, a la Porta dels Països Catalans de Salses, a 2/4 de 7 de latarda, també celebraran la Festa Nacional, amb la cremada, amb la Flamadel Canigó, de l’edicte de Louis XIV que prohibia la nostra llengua; de lamateixa manera, el dia 23 al Fossar de les Moreres, s’ha convocat unacremada del Decret de Nova Planta: http://catnord.cat/agenda1.cfm


-També per al dimarts 24, s’ha convocat el 1r Aplec Popular “Lluís MariaXirinacs” al Pla de Can Pegot (Ogassa, Ripollès), per inaugurar, a les 12del migdia, un monòlit de granit, de 12 tones, que s’erigirà com a recordi homenatge a Xirinacs, a l’indret on es va deixar morir en el que fou elseu darrer “combat victoriós” (http://xirinacs.cat/)


-Passat Sant Joan, els dies 27 i 28 de juny, a Calaf se celebrarà el 17è Festival de Música Tradicional (http://www.festivaldecalaf.cat/). Serà unabona oportunitat per passar a visitar Cal Macarró (al webhttp://www.calmacarro.cat/ hi trobareu l’interessant vídeo d’unaintervenció, al Club de TV3, del responsable d’aquest establiment,explicant la situació actual. També hi podreu mostrar la vostrasolidaritat)


A l’estiu se’ns presenten moltes oportunitats per fer país; ja hem vistque per tot arreu tothom fa coses. Tingueu present també la proposta de laFESTCAT’08, les Escoles d’Estiu de cultura popular:http://www.gencat.cat/cultura/festcat


Que comenceu bé l’estiu!


Jaume