dimecres, 13 de febrer del 2008

Conferència "Per la continuïtat de TV3 al País Valencià"




POSICIONAMENT DE LA PLATAFORMA PER LA LLENGUA I DE LA COORDINADORA D’ASSOCIACIONS PER LA LLENGUA CATALANA EN RELACIÓ A LA CONTINUÏTAT DE LES EMISSIONS DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ


Sabadell, 15 de febrer de 2008.- En resposta a la vulneració flagrant del dret essencial a la llibertat d'expressió que representa el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) volem mostrar la nostra solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià i amb les persones de les comarques afectades.

Alhora, volem fer públic el nostre més profund rebuig a les campanyes sistemàtiques del govern de la Generalitat Valenciana en contra de la unitat i la normalització de la llengua comuna. Creiem que, amb aquest tancament, l'Estat espanyol, el darrer i veritable responsable dels fets, a través de la Generalitat Valenciana, està incomplint l'article 11 punt 2 de la Carta de les llengües regionals i minoritàries, tractat internacional signat per l'Estat espanyol.

Per tot això demanem:

- Que l'Estat espanyol faci complir de manera immediata els tractats internacionals que ha signat, i per tant, que restableixi les emissions de TV3 al País Valencià.
- Que la Generalitat Valenciana rectifiqui i respecti el dret democràtic dels ciutadans i ciutadanes.
- Que els partits i institucions del Principat s'impliquin més i facin de la recepció de TV3 al País Valencià una qüestió prioritària i imprescindible per a qualsevol negociació o pacte a nivell estatal.
- Que en l'àmbit del Principat es puguin veure sense dificultats tots els mitjans de comunicació en català, encara que pertanyin a d'altres territoris de llengua i parla catalanes.

Etiquetes de comentaris: