dimecres, 30 d’agost del 2006

Quatre punts menys per portar el CAT. La Guàrdia Civil intenta multar sense tenir competències

Aquest fet demostra dues coses. Una primera que per òbvia no cal entretenir-nos-hi massa: la guardia civil no és una força de seguretat sinó una força d'ocupació.

El segon aspecte resulta molt important: hem de viure i actuar plenament com a catalans. Tres segles d'ocupació militar i política han deixat unes conseqüències encara més nefastes: la colonització mental del Poble Català. Sentiment d'inferioritat, autoodi i que les coses no poden canviar: síndrome d'Estocolm.

Tanmateix sí que les coses poden canviar i canvien si es viu i s'actua amb valentia i coherència. I per exemple aquest cas: si l'afectat hagués callat i s'hagués sotmès ningú se n'hauria assabentat ni hauria sortit aquesta notícia als mitjans de comunicació. El tret els hi ha sortit per la culata -on segurament hi deuen portar l'estanquera-: qui volien esporuguir s'ha convertit en un exemple de dignitat i fermesa per la resta de catalans i, a més, ara tothom sap que la guardia civil, en assumptes de trànsit, és un zero a l'esquerra. Si tothom actués igual tots els ocupants serien un zero a l'esquerra. Aquest és l'únic camí!

Visca Catalunya Lliure, Justa, Democràtica i Catalana!!

Setembre Negre


Trànsit La Guàrdia Civil intenta multar sense tenir competències

Quatre punts menys per portar el CAT

competència · Només Mossos i policies locals poden aplicar la llei de seguretat viària Matrícula · Dos agents volien sancionar un conductor per impedir la visualització de la placa del cotxe

Quim Torrent


Només fem la nostra feina. Aquest va ser l'argument que una patrulla de la Guàrdia Civil va donar a un conductor que portava un adhesiu del CAT enganxat a la matrícula sobre la E d'Espanya. Els agents que realitzaven un control rutinari a l'entrada de Sitges van cridar l'alto al vehicle de Jaume Marvà, que es dirigia cap a les platges. No havia fet cap infracció, segons li van comentar els agents al mateix Marvà, el van parar només perquè duia l'enganxina del CAT.
Després de demanar-li els papers, els guàrdies civils, que no van trobar cap irregularitat, van explicar al conductor català que l'havien de multar. Fins aquí, tot legal. Llei en mà, els membres de la Benemérita podien sancionar el conductor per falsificació de document públic, ja que disposen de competències per fer-ho. Sorprenentment, però, els agents van assegurar a Marvà que el multaven per "impedir la correcta visualització de les plaques de matrícula", fet sancionable segons la llei de la seguretat viària. La multa consistia en una quantitat econòmica més la retirada de quatre punts del nou carnet. Els agents, però, oblidaven que des del 2000, la Guàrdia Civil no té cap competència sobre el trànsit a Catalunya i, per tant, la multa que anaven a posar no hauria tingut cap efecte.


La llei, de la banda del conductor

Malgrat això, els agents van insistir a Marvà que l'hi havien de posar argumentant que "la llei és la llei" i que canviés "els polítics si no li agradava". Davant l'actitud hostil dels membres del cos militar espanyol, i malgrat que la llei estava de la seva banda, Marvà va decidir retirar l'adhesiu del CAT per evitar una possible pèrdua de punts. Els agents li van assegurar que no tramitarien la denúncia si així ho feia.

El que en aquell moment no sabia Marvà era que la multa que li estaven posant no l'hauria hagut de pagar, segons van confirmar fonts del servei jurídic del Servei Català de Trànsit. A Catalunya, només els Mossos d'Esquadra i les policies municipals, només en vies urbanes, poden posar multes de trànsit.

Dos viatges a la Catalunya Nord

Tot i que el que li va passar ahir a Jaume Marvà no és un fet insòlit, el conductor es va mostrar molt sorprès, ja que "a casa meva portem el CAT als tres cotxes i mai ens ha passat res semblant". Marvà, que és de l'Hospitalet de Llobregat, es passeja amb el CAT a la matrícula des de fa 4 anys, després que va entrar en vigor el nou sistema de matriculació que obliga a portar la E d'Espanya a tots els vehicles. "Aquest estiu he passat dos cops la frontera administrativa per anar a la Catalunya Nord i ni a la duana, ni les autoritats franceses m'han dit res", explica Marvà, que no pensa renunciar a portar el CAT. Com tampoc ho va fer en un viatge recent al País Valencià.

AVUI

1 Comments:

At 4:08 p. m., Anonymous Anònim said...

Aquesta és una les moltes incompetències de la guàrdia civil xDDD

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home