dimarts, 28 de febrer del 2006

Continua l’impuls al cinema en català a la Franja de Ponent.


La Institució de la Franja de Ponent portarà xiquets i jovent de La Llitera, el Baix Cinca i el Matarranya al cinema.

Desprès de l’èxit de públic i la bona acceptació de la campanya de cinema en català portada a terme l’octubre passat a La Llitera aquest 12 de març s’hi incorpora el Baix Cinca.

Així ja seran dues les sales de la Franja que oferiran aquesta primavera cinema infantil en català dins la campanya CINC que promou la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Seran Tamarit de Llitera i Mequinensa, sales on es podrà veure «Opopomoz i els pastorets», «Robot», «Chicken Little», «Wallace & Gromit» i «Kirikú».

L’11 (Tamarit) i el 12 (Mequinensa) de març són les dates d’inici d’aquesta passa cap a la normalització lingüística a les comarques de la Franja. A la Franja de Ponent l’acció és possible gràcies a la participació del Circuit Urgellenc de cinema i la Institució Cultural de la Franja de Ponent que aquests dies reparteix la programació, cartells i entrades de franc entre els xiquets i jovent d’Albelda, El Campell, Camporrells, Castellonroi, Tamarit de Llitera, El Torricó i Valldellou a la comarca de La Llitera, al Baix Cinca a Torrent de Cinca i Mequinensa i al Matarranya als pobles limítrofs amb Mequinensa, això és Faió, Nonasp i Favara de Matarranya.

Tots els socis de la Institució que vulgueu entrades ja les podeu demanar (i us les enviarem de franc per correu) o passar-les a buscar per les nostres seus de Calaceit o Mequinensa.