dimarts, 28 de febrer del 2006

Acció a El Corte Inglés de Castelló de la Plana


A tots ens agrada molt assabentar-nos d'accions com aquestes en favor de la llengua. "Ben fet! Això és el que cal!", exclamem. Això està molt bé, però per canviar l'actual situació amb més força cal que tos contribuïm en aquesta lluita en favor del català.

No cal que tots siguem activistes de la primera línia de la trinxera però sí que siguem conseqüents lingüísticament en la nostra vida quotidiana. Hi ha un ventall molt ampli de petites accions que podem fer per defensar activament la nostra llengua en nombrosos espais on no hi és present. El primer pas és adonar-se que hi ha una discriminació lingüística. Un cop tenim aquesta consciència, la resta consisteix en decidir com i quan hem d'exigir, el per què.

Col·laborem en entitats de defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana!
Participa! Per molt poc es pot fer molt!

Setembre Negre



La Plataforma per la Llengua del País Valencià i Acció Cultural del País Valencià, han protagonitzat una acció a l'establiment que l'empresa va obrir a Castelló fa poc més de 2 mesos. A diferència del que passa al Principat, al País Valencià l'empresa discrimina la nostra llengua i és per això que unes 100 persones s'han concentrat davant de El Corte Inglés de Castelló, han repartit adhesius i octavetes, han posat la llufa, i han fet arribar un escrit.

Fa uns mesos, les entitats que representem ja van protagonitzar un primer acte de protesta per l’actitud negativa de l'empresa en relació al valencià, davant d’un dels seus centres comercials de la ciutat de València, i ja llavors els vam fer arribar en un escrit el nostre malestar, que recollia el de molts ciutadans, per aquesta actitud. Ara, a l’hora d’obrir un nou establiment, en aquest cas a Castelló, se’ls presentava l’oportunitat de començar amb bon peu des del punt de vista lingüístic, fent que el valencià estiguera present, tant a nivell oral com escrit, en la seua publicitat exterior, anuncis, retolacions i, en general, en tota l’activitat comercial del centre. Per desgràcia, això no ha estat així.Demanem que El Corte Inglés facin el mateix que fa a Catalunya, on el català hi és ben present en tots els àmbits.