divendres, 30 de desembre del 2005

Exigim que Bancaixa deixe de discriminar el català al País Valencià i a Catalunya. Actua i Queixa't!



Queixa't a atencion@bcj.gbancaja.com

Bancaixa està portant a terme un fort procés de castellanització, aprofitant la campanya de renovació de la seua imatge comercial, tant al País valencià com a Catalunya. Cal recordar que aquesta entitat financera està presidida per l'expresident de la Generalitat Valenciana, José Luís Olivas, el qual s'ha caracteritzat durant tota la seua trajectòria política i professional per una posició contrària i bel·ligerant a la normalització de la nostra llengua.El senyor Olivas ha portat a terme la substitució gairebé total del nom Bancaixa pel de Bancaja. Aquest canvi representa la despersonalització de l'entitat, tenint en compte la seua naturalesa pública i valenciana, i un atac intolerable a la nostra llengua pròpia i al seu procés de normalització.Per tant, us convidem a manifestar el vostre rebuig al procés de castellanització de la principal caixa d'estalvis del País Valencià que porta a terme l'actual direcció de l'entitat, i a reiterar la vostra postura a favor de la normalització de la nostra llengua com a principal senya d'identitat de la nostra cultura i del nostre poble.


Podeu adreçar la vostra queixa a l'oficina d'atenció al públic, mitjançant el correu electrònic: atencion@bcj.gbancaja.com

Et passem un exemple d'argumentari, però seria bo que redactessis el teu propi text.

"Em dirigisc a vostè per manifestar la meva més ferma indignació pel procés d'eliminació que està portant a terme Bancaixa a les seves oficines d'atenció al públic, aprofitant el canvi i renovació de la seva imatge comercial, tant al País Valencià com a Catalunya.


Bancaixa, entitat valenciana dirigida en aquest moment per un expresident de la Generalitat Valenciana, hauria de tenir més sensibilitat per aquest tema, a més de participar activament en la normalització del valencià com ja ho fan altres entitats.

Bancaixa, no sols utilitza en pocs llocs la nostra llengua sinó que, a més, està canviant molts altres registres on abans sí que l'utilitzava.

Per tot açò exigim que pose fi a aquest desprestigi i faça ús de la nostra llengua, símbol d'identitat de la nostra cultura que tots el valencians ens estimem i que treballem per la seva plena recuperació".

Plataforma per la Llengua - Acció Cultural de País Valencià