dilluns, 19 de desembre del 2005

De despatxos a Madrid per salvar els mobles de l’Estatut


PSOE = PP amb vaselina i "talante." I la classe política catalana com sempre: 1r assegurar les pròpies poltrones, 2n els interessos de partit, 3r, 4t, 5è, 10è,... els interessos de partit. I Catalunya? Cata què? I les promeses fetes i la dignitat nacional? Escolta-ho,la resposta està en el vent! (Com cantava aquell antisistema que acabà cantant pel Papa.)

Setembre Negre



Barcelona · 19/12/2005

Tant el PSOE com el PSC volen que el proper dimarts 27 de desembre hi hagi un acord base sobre el text que finalment s’haurà de votar al Congrés espanyol. Però aquesta possibilitat sembla, avui, força remota. La proposta de finançament presentada pel ministeri d’Economia, que fins i tot recula en la de l’actual Estatut, ha estat rebutjada fins i tot pels seus socis catalans, i el mateix president de la Generalitat l’ha qualificada d’inacceptable. De manera que el punt de partida de la negociació és una proposta situada a les antípodes d’allò que el 90% dels diputats del Parlament de Catalunya van votar el 30 de setembre. És prou illustratiu el fet que el PP estaria disposat a acceptar la proposta de Solbes per al finançament català. I a sobre, Solbes remata la feina dient que ja ha estat prou generós. Ara bé, el ministre espanyol ja havia avisat els polítics catalans que de cessió d’alguns impostos i de negociació bilateral res de res...

En aquest context, avui mateix els partits catalans, per separat, comencen a viatjar a Madrid per negociar individualment la proposta d’Estatut, sobretot el punt del finançament. Cada partit té els seus interessos, i deixant enrere la famosa “unitat” que tots proclamaven la nit del 30 de setembre, s’embarquen a la capital espanyola per mirar de salvar els seus propis mobles.

Font: Tribuna Catalana