dissabte, 17 de desembre del 2005

Comprem joguines en catala!


El passeig de Sant Joan es converteix en una gran ludoteca per reivindicar joguines en català

El passeig de Sant Joan de Barcelona es va convertir dissabte 17 de desembre de 2005 en una gran ludoteca en català. L'espai comprès entre els carrers Rosselló i Provença va convertir-se en l'escenari de la segona edició de la Festa per la Joguina en Català, una jornada lúdica amb l’objectiu de reivindicar, precisament quan s’apropen Nadal i Reis, que les joguines que els infants reben cada any per aquestes dates siguin etiquetades i tinguin les instruccions en la nostra llengua, i a la qual van assistir centenars de pares i mares amb els seus nens i nenes. A banda de la festa, i en el marc de la campanya En català, jugues?, la Plataforma per la Llengua ha distribuït també 20.000 cartes als Reis amb aquesta reivindicació.

Descarrega't aquí la teva carta als Reis Mags.

La festa va durar tot el matí, i va comptar amb una fira de joguines en català i amb diverses activitats dirigides especialment als més petits: un castell inflable, ludoteques, tallers de danses, maquillatge o dibuix, actuacions de grups musicals i d’animació, activitats esportives i la presència de dos patges reials que van recollir centenars de cartes dels infants per portar-les als Reis Mags.

En aquest sentit, la festa es complementa amb l’edició de prop de 20.000 cartes als Reis que comencen amb el tradicional encapçalament Estimats Reis Mags d’Orient i que conclou amb una petició per als tres Reis: Poder jugar en català. Les cartes s'han distribuït per escoles, ludoteques, botigues i ajuntaments d’arreu dels Països Catalans.

La campanya En català, jugues? té a grans trets quatre objectius: conscienciar les empreses de la importància de tenir en compte la nostra llengua a l’hora de comercialitzar productes orientats als infants en el nostre país; demanar a les administracions una legislació especial pel que fa a la llengua de jocs, joguines, vídeos, videojocs i altres materials dirigits als nens i joves que es comercialitzen a Catalunya; convidar tota la població a tenir en compte la llengua a l’hora de comprar els regals per als més petits; i promocionar i donar a conèixer l’oferta existent en català de joguines.

Descarrega't aquí el cartell de la festa i el flyer.
Consulta la crònica de la festa celebrada el desembre de 2004.
Catàleg de jocs en català
Enllaç amb el web de jocs en català del Consorci per la Normalització lingüística.

Per més informació sobre la campanya En català, jugues?, cliqueu aquí.