dijous, 3 de novembre del 2005

Ni COPE, ni Conferencia Episcopal Española. Volem una Conferència Episcopal Catalana.

El presidente de la Conferencia Episcopal Española,
Blázquez Pérez.


A LA FRESCA ! LA COPE DIU QUE DEFENSA "L´HUMANISME CRISTIÀ"

La COPE, emissora radiofònica propietat de la Conferència Episcopal Espanyola, va manifestar ahir "un suport total als seus comunicadors i professionals", així com als seus anunciants, davant el que qualifica de "persecució política i mediàtica" que diu estar patint i que adverteix que "s'intensificarà". En un comunicat de vuit punts fet públic a la seva pàgina web i ressenyat als seus espais informatius, l'emissora diu defensar "la Constitució espanyola i els valors que consagra, entre ells la llibertat d'expressió". Al seu torn, també diu renovar el seu "compromís amb els valors de l'humanisme cristià en l'ideari de la cadena", i cita explícitament "la defensa del valor sagrat de tota vida humana, de la família basada en l'autèntic matrimoni, i de la llibertat religiosa i d'educació". Es dóna la circumstància que el punt quatre de l'ideari de la cadena aprovat el 1991, referit a l'humanisme cristià, diu textualment que l'emissora "treballarà incansablement per la pau, per la justícia i per la llibertat; propiciarà sempre el tarannà conciliador, la convivència i el diàleg. Traurà a la llum pública els errors i les fallides de la societat, denunciarà les injustícies, però sense sembrar odis ni escampar gèrmens de divisió".

RENOVACIÓ DE LLICÈNCIES
Després de denunciar que "s'està utilitzant la calúmnia i el xantatge per suprimir una veu crítica", la nota de la COPE alerta del "perill real" que en alguna comunitat autònoma s'adopti "una decisió política per no renovar llicències radiofòniques".El comunicat --de què es va fer ressò l'agència France Press juntament amb referències a la informació sobre la COPE que diumenge va publicar El Periódico-- considera "inacceptable" que les crítiques de l'emissora a l'Estatut siguin presentades "com un atac a Catalunya i els catalans". Dilluns, el conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, va dir que "el Govern català com a tal no té previst accions legals" contra mitjans de comunicació que ataquen Catalunya, però va demanar a algunes institucions (en referència a l'Església) que "reflexionin" sobre la seva aportació a la convivència, informa "El Periódico".

EL MUNDO
La decisió del Consell Audiovisual de Catalunya d’investigar si les opinions difoses a través de la COPE vulnera l’article 20 de la Constitució ja li ha valgut a l’organisme les primeres crítiques dels mitjans més arrenglerats amb l’emissora dels bisbes. De “tinglado despòtic” i “factoria d’inòpies per estabular catalans” qualificava Erasmo el Consell en el seu microarticle de dilluns a El Mundo, en el qual atribuïa la decisió a una maniobra per dotar-se d’un “instrument per controlar els periodistes de Madrid”. En el brevíssim text trobava també espai per despatxar el codi deontològic català titllant-lo “d’andròmina antidemocràtica”. Erasmo és el pseudònim rere el qual escriu aquestes píndoles el periodista José Luis Gutiérrez. Ja uns dies abans, el rotatiu de Pedro J. donava la notícia de la investigació iniciada pel CAC amb un titular de portada que qüestionava la independència de l’organisme: “El Consell de l’Audiovisual, controlat pels promotors de l’Estatut, investiga la constitucionalitat de la COPE”.També s’ha afegit a les crítiques Federico Jiménez Losantos, en una columna publicada dilluns on comparava la campanya contra la COPE al terrorisme etarra: “La batasunització de Zapatero i la seva quadrilla és un fet. Per comprovar-ho, n’hi ha prou amb veure la campanya desfermada contra la COPE, que és en el seu estil i continguts, en forma i en fons, digna del terrorisme etarra en la seva branca propagandística, que no per deixar a altres el tràmit tècnic de prémer el gallet deixa de ser terrorisme”. Losantos també l’emprenia amb El Periòdico, que el dia anterior havia dedicat el Tema del Dia a l’afer: “La banda polanquista i els seus satèl•lits mediàtics, com El Periódico de Franco, actuen com els Guerrilers de Crist Rei en els darrers temps de la dictadura”, informa "comunicacio21"

EL COMUNICAT
Després dels sis dies negres d'octubre, la Cadena COPE ha decidit emetre un comunicat per a rebatre en vuit punts la sèrie de calúmnies i insults que ha rebut en una campanya orquestrada pel govern Zapatero i a la qual es va sumar feroçment El Periódico de Catalunya. L'emissora adverteix que "aquesta campanya es va a intensificar" i assegura que "existeix el perill real" que en algunes comunitats, com succeeix a Catalunya, s'intenti adoptar una decisió política per a no renovar llicències radiofòniques i "ofegar així la veu de la Cadena COPE",segons l´opinió de "libertaddigital". 1. S'està utilitzant la calúmnia i el xantatge per a suprimir una veu crítica que s'oposa a determinats projectes legislatius i decisions de govern, dintre del que és la dinàmica habitual en una democràcia. 2. La Cadena COPE defensa la Constitució espanyola i els valors que consagra, entre ells la llibertat d'expressió 3. És inacceptable que la crítiques al projecte de reforma de l'Estatut català, sigui presentada com un atac a Catalunya i els catalans 4. La Cadena COPE manifesta un suport total als seus comunicadors i professionals, així com als nostres anunciants, que estan sent objecte d'assetjament, insults i desqualificacions, pel simple fet de realitzar el seu treball en llibertat. 5. Vam advertir que aquesta campanya es va a intensificar. En aquest context, existeix el perill real que en alguna Comunitat Autònoma s'intenti adoptar una decisió política per a no renovar llicències radiofòniques i ofegar així la veu de la Cadena COPE en aquesta Comunitat, el que suposaria un atac a la llibertat d'expressió, sense precedents en la nostra recent història democràtica, i a l'actual legislació, que estableix que les freqüències radiofòniques es renovaran excepte falta greu, cosa que mai ha succeït. 6. Volem dir a l'opinió pública espanyola i als nostres oïdors que la Cadena COPI seguirà exercint sense desànim el dret a la llibertat d'expressió consagrat en la nostra Constitució i defensant el dret de la nostra audiència a seguir escoltant-nos. 7. Renovem el nostre compromís amb els valors de l'humanisme cristià en l'Ideari de la Cadena COPE, entre ells la defensa del valor sagrat de tota vida humana, de la família basada en l'autèntic matrimoni, i de la llibertat religiosa i d'educació. Aquests valors constitueixen la columna vertebral de la nostra identitat com mitjà de comunicació. 8. No ens faran callar, ni callarem. Agraïm les nombroses mostres de suport i solidaritat que estem rebent per part de la nostra audiència. El seu ànim i la seva fidelitat són el millor estímul per a continuar la nostra tasca. (2/XI/2005)

N.de la R. No es tracta de cap innocentada.Aquesta festa encara queda una mica lluny. Avui és el dia dels Morts i segurament el dia de la Cope, que no té altra missió que matar psicològicament els catalans. Si això és "l´humanisme cristià" que baxi Déu i ho vegi. En tot cas, els cristians catalans ja sabem que s´han d´esborrar d´aquesta secta espanyola i treballar d´una vegada per totes per la Conferència Episcopal Catalana. No es pot servir a la vegada a dos senyors: a Déu i a Espanya, sobretot quan la COPE i els espanyols serveixen a Espanya per damunt de tot.

Font: Ràdio Catalunya