diumenge, 27 de novembre del 2005

Freixenet? No, gràcies!


Freixenet: espanyolistes i amb al·lèrgia a etiquetar en català. El seu cava “español” amb que brindaren amb en Rajoy que se’l beguin ells!!

Setembre Negre



BARGALLÓ ACUSA "FREIXENET" D´ESPANYOLITZAR EL CAVA CATALÀ

El conseller primer, el republicà Josep Bargalló, no es va mossegar la llengua al censurar ahir Freixenet, el principal productor de cava de Catalunya, que dimecres va anunciar una caiguda de vendes en el mercat espanyol del 4%. "Hi ha gent que no ha jugat net en la pel·lícula del boicot", va denunciar, en al·lusió a Josep Lluís Bonet, president de Freixenet, a qui va acusar d'haver participat "en un acte mediaticoteatral amb Mariano Rajoy de conversió del cava català en espanyol".

Al programa Els matins de TV-3, Bargalló va recordar amb acritud que Bonet va estar fa un mes amb Rajoy, que es va reunir amb el sector del cava a Sant Sadurní d'Anoia. En aquella trobada, amb la qual el líder del PP pretenia deslligar el seu partit dels promotors del boicot, Bonet va subratllar que el cava és un producte "tan català com espanyol". "Com jo mateix", va rematar.

"I ara resultarà que aquest cava que de la mà de Bonet i Rajoy es va convertir en espanyol també pateix el boicot espanyol", va dir amb ironia, per reblar el clau amb una altra invectiva: "Hi ha qui des d'aquí s'alia amb qui genera les tensions i, després, es queixa". No content amb la bronca, Bargalló va treure importància a la caiguda: "Ha perdut un 4% de vendes a Espanya, que és on ven menys, no un 4% de tota la seva producció".