dissabte, 15 d’octubre del 2005

La Plataforma per la Llengua organitza el 20 d’octubre una jornada d’acollida als estudiants Erasmus que venen a Catalunya


Els estudiants que venen a Catalunya amb els programes Erasmus tindran enguany una bona rebuda. Per tercer any consecutiu, la Plataforma per la Llengua organitza una festa d’acollida per tal que aquests estudiants que venen de fora coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos. Serà una jornada completa que es celebrarà el pròxim 20 d’octubre durant tot el dia als jardins del Palau de Pedralbes, a la Diagonal, i que inclourà activitats culturals i gastronòmiques, concerts i actuacions de diversos grups folklòrics.

La jornada comptarà amb la participació dels grups Skafam, Burman Flash i Pirat’s Sound Sistema, amb una obra de teatre i amb les actuacions dels Diables de Sants i de les colles castelleres Arreplegats i Ganàpies, entre d’altres activitats. A més, durant tot el dia es projectarà en el recinte un vídeo d’acollida que explicarà diversos aspectes sobre la realitat social catalana, sobre el folklore tradicional i sobre el català a la universitat. També hi haurà diverses parades de les entitats que donen suport a l’acte i de diferents organitzacions cíviques i culturals, a més de barres amb menjar i beguda. Durant el matí, també hi haurà altres activitats: una visita guiada al Museu d’Història de Catalunya i una ruta gastronòmica pel Casc Antic de Barcelona.

L’objectiu és, d’una banda, donar els estudiants nouvinguts l’oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana, tot oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. De l’altra, també es vol reclamar a les institucions i a la societat catalana en general més implicació en l’acollida dels nouvinguts.

PROGRAMA D’ACTES

Dia: 20 d’octubre de 2005
Lloc: Jardins del Palau de Pedralbes (Avinguda Diagonal)
Horaris:
11.00h “Tour Gourmet”
13.00h Visita guiada al Museu d’Història de Catalunya
17.00h Obertura
17.30h Música folk i taller de danses: Sans&Fot
18.30h Teatre: “My Barcelona”
19.00h Castells: Arreplegats i Ganàpies
20.00h Música tradicional, folk elèctric: Safranòria
21.00h Espectacle de dracs i diables: Diables de Sants
21.30h Música fusió electrònica: Skafam
23.00h Música pop: Pirat’s Sound Sistema i Burman Flash

Si voleu més informació sobre la festa, podeu clicar sobre aquest enllaç