dijous, 6 d’octubre del 2005

Els esclaus catalanets fan pels estrangers el que no fan pels mateixos catalans. Jesús digué que calia estimar el proïsme com a si mateix, però no més

Quan són els catalans els morts i agredits, Guillem, a Berga, a L'Hospitalet, a València, a Gràcia, a Breda, aquests esclaus callen com a putes, cagats davant l'Amo espanyol catalanòfob.

Però quan són morenos se senten internacional i rallen pels colzes. Els va més la moreria que el propi poble espoliat i ocupat militarment. Són uns miserables covards. Són uns autèntics desgraciats.


Font: Plana Alta, del fòrum d’UNC (http://www.unitat.org/)


COMUNICAT SOBRE ELS FETS DE CEUTA I MELILLA

Davant dels fets luctuosos succeïts a les fronteres hispanomarroquines de Ceuta i Melilla, les entitats sotasignants manifestem:

- La nostra indignació per les morts de ciutadans subsaharians quan intentaven creuar les fronteres entre el Marroc i l’Estat espanyol a les ciutats de Ceuta i Melilla.

- La nostra petició immediata perquè s’investiguin els fets, tant per part del Marroc com d’Espanya i s’adoptin, en conseqüència, les mesures oportunes per evitar que es repeteixen.

- El nostre rebuig al desplegament de l’exèrcit tant per la imatge que es transmet d’haver de fer front a una “amenaça externa” com per la seva manca de preparació per fer front a situacions d’aquesta mena.

- El nostre ple suport a les ONG que treballen sobre el terreny. Els seus informes i comunicats ens criden a reaccionar col·lectivament davant el patiment de les persones que s’acumulen a les nostres fronteres i la violència amb què estan essent tractades. Demanem que les autoritats marroquines i espanyoles assisteixin degudament a aquestes persones, i que permetin la presència i l’actuació d’ONG i observadors.

- Que aquests esdeveniments no són nous. Fa més de deu anys que es produeixen vulneracions dels drets humans a les fronteres de Ceuta i Melilla sense que s’hagin pres altres mesures més que aixecar-hi la tanca i posar-hi altres obstacles. No s’ha avançat amb la cooperació amb el Marroc per tractar aquestes qüestions.

- Que la presència del mur que separa el món ric del món pobre suposa que Espanya i la Unió Europea traspassen la responsabilitat de la contenció i el control de fronteres al Marroc. L’objectiu d’aquests ciutadans i d’aquestes ciutadanes és arribar a Europa i no pas al Marroc, país manifestament incapaç de gestionar aquest tema. Aquestes morts són, doncs, la conseqüència lògica de l’aplicació de polítiques repressives contra la immigració que volen convertir el Marroc en un altre Mèxic, on el seu paper de muralla es “premia” amb inversions econòmiques i “tolerància” amb la manca de respecte als drets humans.

- La nostra demanda a les autoritats espanyoles per tal que permetin i estudiïn degudament les demandes d’asil polític d’algunes d’aquestes persones que fugen de persecucions o de conflictes, i que per als quals un retorn forçat al seu país suposaria un greu perill per a la seva vida i integritat física.

- Que el Ministeri de l’Interior espanyol autoritzi l’entrada a la península, en situació de legalitat, de les persones subsaharianes de Ceuta i Melilla que ara es troben en situació vulnerable i amb una ordre d’expulsió no executada perquè puguin incorporar-se a la societat.

- El Govern espanyol en col·laboració amb les comunitats autònomes ha de planificar i dotar de recursos l’acollida d’aquestes persones.

- La urgent necessitat que Espanya, el Marroc i la Unió Europea enviïn una delegació parlamentària i de persones expertes per estudiar propostes de resolució sobre aquests problemes.

- Que abans de qualsevol “efecte crida”, hi ha “l’efecte expulsió” dels països del Sud que viuen en situacions d’extrema violència o empobriment, sense que els governs del Nord hagin assumit la seva responsabilitat en les últimes cimeres internacionals del G-8 o de les Nacions Unides. La manca d’actuacions està en l’origen dels fets que ara lamentem.

- La nostra demanda a la població catalana i espanyola que abans de pensar en “marees humanes” o “allaus” o de culpabilitzar el Marroc, pensi que segons l’últim Informe de Desenvolupament Humà, aquestes persones que volen saltar les tanques provenen del països més pobres del planeta, amb una taxa d’analfabetisme que oscil·la entre el 70’5% i el 87% (població adulta major de 15 anys), i on el percentatge de població que viu amb menys d’1’5 euros diaris, està entre el 74’5% i el 90’6% (Mali).

L’Aliança Espanyola contra la Pobresa va presentar al juliol al Govern de Zapatero 20 mesures molt concretes contra la pobresa, que són perfectament aplicables. Cal la mobilització de la societat civil per exigir l’aplicació d’aquestes mesures ja que la solució als problemes i les injustícies com els de Ceuta i Melilla no és fàcil però passa per la justícia global, la cooperació entre els pobles i el respecte als drets humans.

Barcelona, 5 d’octubre de 2005


Acte públic amb motiu dels greus fets que estan tenint lloc a Ceuta i Melilla: divendres, 7 d’octubre, a les 17 hores, davant de la Delegació de Govern (Pla de Palau, Barcelona).

Entitats signants (obert termini d’adhesions):

- Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans
- Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament
- Federació Catalana d’ONG per la Pau
- SOS Racisme
- Esquerra Unida i Alternativa