dijous, 27 d’octubre del 2005

D'ÈRIC BERTRAN A LLUÍS M. XIRINACS, ELS CATALANS SOM CARN DE PRESÓ PER ECSPANYA


Aquesta impressionant foto, feta amb un mòbil i publicada a Vilaweb, mostra el rostre d'en Lluís M. Xirinacs rere uns barrots, no només em recorda la foto del President Màrtir després dels fets d'Octubre del 34, sinó que m'ha desvetllat la següent reflexió.

En poques setmanes hem assistit a l'intent d'empresonament i de rentat de cervell d'un adolescent de 14, l'Èric Bertran, i a l'empresonament, sense precedents, d'un home malalt, de 73 anys, en Lluís M. Xirinacs. Quins punts en comú tenen tots dos casos? El primer és que l'òrgan que els assetja és el mateix: l'Audiencia Nacional, autèntic instrument de repressió polìtica, successor directe del no menys terrible Tribunal de Orden Público (TOP) del franquisme.

El segon punt en comú és que, tots dos són atacats pel seu compromís patriòtic. Tinguem 14 o 73 anys, siguem nens o gent gran els catalans som carn de presó per Ecspanya!

Cal que ho tinguem més que clar! El racisme ecspanyol ens vol fer desaparèixer al preu que sigui i no tolera que ens neguem a ser ecspanyol.

Quin exemple, el de l'Èric i el d'en Lluís, i quin contrast amb altres individus, per no dir morralla, com en Fornesa, de la Caixa, o tot el puto lobby del Cava, que només sentir llurs noms em fan venir basques. Com es pot ser tan cretí per dir a aquestes alçades que som ecspanyols? (Ara penso qui és el malalt que darrerament ha dit que som ecspanyols? Si és boig, que el tanquin!)

Us convido a mobilitzar-nos per la llibertat d'en Xirinacs i contra el racisme ecspanyol.

Font: Per una Catalunya lliure/ For a free Catalonia
http://josepsort.blogspot.com/2005/10/dric-bertran-llus-m.html