dimarts, 27 de setembre del 2005

Compreu cerveses etiquetades en català


En els darrers anys hi ha hagut un increment notable de cerveses etiquetades en català. Mentre fa relativament poc el consumidor li era pràcticament impossible poder consumir cerveses que el tinguin en compte com a client, ara es pot dir que el consumidor català del Principat ja pot triar beure cerveses en català.

Des de la Plataforma per la Llengua us volem apropar aquesta informació per tal de facilitar-vos precisament el consum de determinats productes i proposar-vos que no compreu ni San Miguel ni Estrella Damm, cerveses que tot i fabricar-se a Catalunya no respecten el consumidor català. Us recomenem que compreu les cerveses que etiqueten en català:

Cervesa Pilsen Bonpreu

Cervesa Pilsener Condis

Moritz - www.moritz.es

Xibeca (Damm) - www.damm.es

Cervesa Ecològica Opcinatura (Opcinatura) – www.opcinatura.com

Cap d’Ona (Brasserie Artisanale des Alberes) – www.cap-dona.com / www.paisos-catalans.com/anuncis/capdona.html

Tant la cervesa de Condis i de Bonpreu, les podreu trobar en els respectius supermercats. La Moritz es distribueix en bars principalment de Barcelona tot i que properament també es trobarà en botigues i superfícies de lliure servei del Principat. La Xibeca és d’àmplia distribució. Opcinatura i Cap d’Ona es troben també en alguns bars i en botigues especialitzades.

Us recomanem especialment de no consumir ni San Miguel ni Estrella Damm, cerveses que tot i fabricar-se a Catalunya no respecten el consumidor català.

Si coneixeu alguna altra cervesa que etiqueti en català sisplau feu-nos-ho saber a: empreses@plataforma-llengua.org