dimarts, 23 d’agost del 2005

Per què volem el concert econòmic: decàleg

1) Perquè no som imbècils.

2) Perquè a banda de no ser imbècils no volem semblar-ho.

3) Perquè som una nació, no una sucursal provinciana.

4) Perquè tot allò que els socialistes no volen per a Catalunya és bo per a Catalunya.

5) Perquè quan viatges al País Basc t'adones de l'abismal diferència que hi ha entre tenir concert econòmic i no tenir-ne: estic disposat a pagar un viatge organitzat a Euskadi a tots els diputats del PSC que creguin que a Catalunya no li fa falta el concert econòmic que proposen Convergència i Esquerra.

6) Perquè solidaritat és quan tu lliurement decideixes donar els diners que et sembla oportú: quan te'ls prenen per dret de conquesta i recordant-te que l'exèrcit espanyol hi és per garantir la unitat de la pàtria, això no és solidaritat, això és un robatori, un atracament a mà armada, "era el segle XIX/ i amb el nom de Joan Serra/ es coneix un bandoler/ per tothom en la Pera".

7) Perquè aquí no ens estem matant a treballar per pagar els vicis dels altres, les febleses històriques dels altres o les concepcions d'Espanya dels altres sinó per deixar als nostres fills una Catalunya millor que la que vam rebre nosaltres: no és res que no pretengui qualsevol altre ciutadà de qualsevol altre país, volem ser normals fins i tot en això.

8) Perquè no hi ha manera de fer cap Catalunya millor assetjats com estem per una Espanya que ens ha confós per la mamella d'una vaca lletera, ja n'hi ha prou d'aquesta cançó.

9) Perquè si tot el que saben fer els espanyols amb els nostres diners són carreteres a Extremadura, pagar subsidis a Andalusia, trens d'alta velocitat que s'esquerden o sistemes educatius com l'actual, nosaltres tenim, francament, idees molt millors.

10) Perquè aquest és el nostre país, perquè aquests són els nostres diners, perquè aquesta és la nostra dignitat, perquè aquesta és la nostra manera d'encaixar al món, perquè d'Espanya i que Espanya ens robi ja n'estem ben bé fins als collons.

Salvador Sostres