dissabte, 27 d’agost del 2005

Neix Consum Català, una nova entitat que vol defensar els drets lingüístics dels consumidors

Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua han avalat el naixement de l’Associació Catalana de Consumidors-Consum Català, una nova entitat que vol posar l’accent en la defensa dels drets lingüístics dels ciutadans. La nova associació compta de moment amb prop de 500 socis. Per fer-se soci de l'associació només heu d'omplir la següent butlleta, imprimir-la i enviar-la per correu postal a l'adreça Rocafort, 242 bis, 3r pis. 08029 Barcelona. Per qualsevol dubte, truqueu al 93 321 12 71. Butlleta d'inscripció de Consum Català.

Consum Català sorgeix de la constatació que hi ha un buit per cobrir pel que fa a la defensa dels drets dels consumidors: la defensa de les discriminacions lingüístiques que el ciutadà català pateix diàriament en la seva vida quotidiana. L’objectiu de la nova associació és, segons el seu president, Francesc Jordi, “promoure el consum actiu, responsable i transformador”. En aquest sentit, l’associació treballarà per defensar els drets del consumidor des d’una òptica general, però molt especialment els drets lingüístics. Segons Jordi, aquesta és una qüestió que no tracten altres entitats similars, i per tant serà l’especificitat pròpia de Consum Català. A banda de la part lingüística, però, tindrà també una gran importància dins dels objectius de l’organització el foment del consum ètic i responsable i mediambientalment sostenible.

La presentació pública de la nova entitat, va comptar amb la presència de la portaveu de la Plataforma per la Llengua, Sònia Llinàs, del president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, i del representant de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, Pep Ribas. L’entitat vol aconseguir en poc temps 2.000 socis per convertir-se en l’associació més representativa del sector del consum, i s’ha marcat ja els primers objectius: entre els seus projectes de futur, hi ha els de treballar per garantir el compliment dels drets dels consumidors en els sectors de les agències de viatges, els mitjans audiovisuals i les agències immobiliàries.