dijous, 4 d’agost del 2005

El nou text de l’Estatut recull propostes de la Plataforma per la Llengua referents a l’etiquetatge


El nou text de l’Estatut sortit després de la votació de divendres passat en comissió parlamentària recull algunes de les propostes relatives a l’etiquetatge que va llançar la Plataforma per la Llengua als diferents grups polítics. En concret, el text ha modificat substancialment el punt 4 de l’article 48, on es feia referència a promoure l’etiquetatge en català en els “productes fabricats i distribuïts a Catalunya”. Ara, el redactat queda de la següent manera: “Els poders públics de Catalunya han de promoure que les dades que figurin en l’etiquetatge, en l’embalatge i en les instruccions d’ús dels productes distribuïts a Catalunya constin almenys en català”, suprimint la paraula fabricats, que restringia aquesta opció i que fins i tot suposava un retrocés respecte al text actualment vigent. Unes modificacions que arriben després d’una intensa campanya pública de la Plataforma per la Llengua per millorar aquest i altres aspectes. Malgrat aquest important avenç, queden encara altres aspectes pendents de millorar. Sense anar més lluny, la Plataforma per la Llengua ha denunciat que, en el mateix article, s’ha substituït el concepte “reglamentar”, inclòs en el text actualment vigent, pel de “promoure”, que és clarament menys compromès. El text encara pot experimentar modificacions, ja que les esmenes s’han de defensar davant el Ple del Parlament la darrera setmana de setembre.

Podeu consultar el dictamen complet sobre la proposta de nou estatut aprovada divendres passat per la comissió primera clicant en aquest enllaç.

També podeu veure l’argumentari de la Plataforma per la Llengua referent a l’etiquetatge.

1 Comments:

At 10:27 p. m., Anonymous Anònim said...

Tenim uns polítics que són una colla de venuts. Sort n'hi ha de les entitats de lluita per la llengua. Felicitats i endavant!

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home