dijous, 23 de juliol del 2009

Cal que tots ens impliquem!


Malgrat porcs i botiflers, colons i col·laboracionistes, caragirats i covards, i els actuals dirigents polítics, econòmics, socials i religiosos. Malgrat la dictadura del pensament únic -i espanyol- dels mitjans de comunicació... No aturareu el sentiment del Poble no convertit en massa, no aturareu el triomf de la Història, la Justícia i la Llibertat, el redreçament de la dignitat de voler ser i de tornar a viure com catalans, de retrobar el nostre caràcter i dignificar els nostres sagrats mots.

Això sí, en aquesta hora greu en que està en joc el futur de Catalunya, cal que no en siguem mers espectadors, cal que ens hi impliquem: Força Catalunya, Reagrupament, Plataforma per la Llengua, entitats culturals i veïnals; fent pedagogia parlant clar i sense eufemismes amb la família, els amics, a la feina,...; quan la gent es queixa de la sanitat, el sistema educatiu o la manca d'infraestructures a la cua del supermercat, de l'autobús o del CAP,... Cal exposar de manera clara i sense embuts que només la Independència i uns nous polítics ens permetran sortir d'aquest cul-de-sac i sangonera que és España. Sense por ni vergonya! Perquè els únics que n'han de tenir són els unionistes!

Creiem en Catalunya i en la Victòria!


Credo

Crec en una Catalunya poderosa i respectada,
Terra de gestes heroiques, Mare dolça i triomfant,
que si un jorn va ésser retuda, escarnida i ultratjada
prompte es redreçarà amb coratge i serena la mirada
en oir la veu sagrada que li deia: “Sempre avant!”.

Els botxins que l’atuïren la deixaren ja per morta
preparant-se amb gran quimera a sa cendra llençar al vent,
mes la Pàtria ressorgia malgrat tot, vibrant i forta,
i sa llengua recobrava son passat bell i esplendent,
i ja veia coratjosa relluir amb nou esclat
la llum clara i redemptora de la seva llibertat.

I amb la gràcia de les lletres que han estat joia dels savis
i amb la dolça poesia de ses belles tradicions
i amb l’encís de les rondalles que ens contaven nostres avis
i amb cèlica cadència de ses danses i cançons,
ha anat ferma i esclatant
sempre avant...!

I reneix l’amor de Pàtria com un riu que surt de mare
sent més ferma la pitrada per al cim prompte arribar:
i duu l’aire cants de festa i esdevé la llum més clara,
i la sang bull en les venes esperant el bell demà,
i el cor sent viva fal•lera per la glòria que vindrà...

I ja ve...! La llum s’apropa o la Pàtria va on és ella...
Si encar núvols s’agombolen ja es veu l’Arc de Sant Martí...
Avant sempre, Pàtria meva! I amb el mall, el pic, la rella,
els pinzells o bé la ploma fes ben ample el teu camí.

Amb el delit treballa i lluita i ensems riu i balla i canta.
Tingues fe en el teu pervindre que de glòria ve nimbat,
el nou sol està per néixer... Ta figura s’ageganta...
Aixequem els cors, oh Pàtria, que s’apropa el jorn sagrat!

Ja s’apropa l’hora santa
de la teva llibertat!

Josep Pujadas i Truch

Etiquetes de comentaris:

4 Comments:

At 5:54 p. m., Blogger GOS GÀNGUIL said...

Tú ho has dit company: UNITAT CAP A LA INDEPENDÈNCIA!
Salut i Pàtria!

 
At 10:34 p. m., Anonymous Almogaver said...

QUI ES AQUEST HOME LLIURE QUE NO ES VEN PER UN PLAT DE LLENTIES ...EN MAL ESTAT? QUE NO VA A CAL IRENE I COM EL SINDIC QUE ES VEN LA VALL ALS DESAPRENSIUS FACAOS I CASTELLANS EXPULSANT VELADA MENT ALS ARANESOS DE SA VALL I COM EN DURAN DESPRÈS DELS POSTRES ES POSEN DAVALL DE LA TAULA.. I EL DEL NAS VERMELL ELS DIU. "NON ME HABLEISSS CONMN LA BOOCA YENA PIYIINES". NO SAPS QUE ETS PERILLÓS? NO SAPS QUE ETS UN EXEMPLE PER A INCAUTS PATRIOTES? NO SAPS QUE DESFÀS EN LA MESURA DEL TEU COS I ANIMA LES INTENCIONS UNIFORMISMES ASSIMILADORES I COLONIALS DEL FOSC REIALME CASTELLÀ? PERQUÈ NO ET DEDIQUES A AFARTAR-TE I A ESCARNIR A LA NOSTRA GENTIL MARE I PÀTRIA CATALANA?ES PAGA BE... ES "EL TEMPS DE LES BESTIES" NO HO SAPS? ES EL TEMPS DELS CORRUPTES MANDARINS DE CASTELLA DE LLOPS DISFRESSATS QUE AVALEN L'APARTHEIT (JA ERADICAT D'AFRICA) EL SEGREGACIONISME (JA ERADICAT D'ALABAMA). QUE VAN CONTRA ELS DRETS HUMANS CONTRA LA AUTODETERMINACIÓ QUE DIUEN QUE ES LEGAL AMENAÇAR-NOS DE MORT SI VOLEM FER US DEL NOSTRE INALIENABLE DRET A LA AUTODETERMINACIO? QUE COM SÀTRAPES MISERABLES I MALA GENT. TENINT SA NO ACATABLE NI VALIDA SENTENCIA...S'EN VAN DE VACANCES I JA DIRAN SA DECISIÓ PREVISIBLE MISERABLE I NO ATACABLE AL SETEMBRE?. QUE VAN CONTRA UN REFERÈNDUM EL PARLAMENT DE CATALUNYA CONTRA EL CATALA I CONTRA ELS CATALANS? ETS TOT UN MAL EXEMPLE PER ELS QUE ES VENEN PER PLATS DE LLENTIES PER POCAVERGONYES SÍNDICS PER BLA VERS ENCOBRIDORS DE CRIMS I PERSECUCIONS DE PATRIOTA GENT...ETS.... UN GRAN PATRIOTA I GRACIES PER LA TEVA GRAN ANIMA I ABNEGACIO VERS A NOSTRA INDOMABLE I ETERNA MARE P`ATRIA CATALUNYA.
pENSO QUE ARRIVARE AL SETEMBRE PERO NO PASSARE L'OCTUBRE ...PER LA DIGNITAT DE CATALUNYA: ES POT LLUITAR ...I MORIR. DE MI NO S'EN RIURAN VISCA NOSTRA MARE I PATRIAL CATALUNYA.

 
At 8:15 p. m., Blogger Setembre Negre said...

Gos Gànguil,

És un fet tant clar que en una nació ocupada hom ha de primar l'eix nacional al social i, un cop siguem independents, aleshores ja tindrem temps per divagar sobre si volem un govern més de centre, més d'esquerres o més de dretes, com qualsevol estat normal. Però no pas abans. Perquè fa que nosaltres mateixos ens dividim, ens enfrontem i ens anul·lem.

Els espanyols ho tenen molt clar. Només cal mirar -i treure'n alguna lliçó!- què passa a Navarra, el País Basc, ajuntaments catalans, el Parlament europeu... Els futurs catalans que estudiïn aquest període històric s'enrojoliran de vergonya aliena en veure el paper col·laboracionista que hi jugaren el partits catalans (CiU i ERC).

És l'hora de posar tota la carn a la graella. Ens hi juguem el futur!


Almogàver,

O no t'he entès -i m'ho he llegit varis cops- o te n'enfots bastant de tot plegat, oi? O no? Si no és així dispensa'm i, a poder ser, ja m'ho aclariràs.

 
At 6:11 a. m., Anonymous Anònim said...

Possiblement si ho entens. Lo que realment no entens es com algú pot ser tan primari. Be com al moment has notat, no soc una planta de hivernacle mes be soc de Seca i al fred i calor.
Lo que he intentat dir, es: Que tu patriota desinteressat i actiu de, i, per Catalunya... Ets un mal exemple per llimacs sangonera i Traïdora gent.
Recordes els llibre dels morts? Hi a una traducció egípcia que lloa al bou al nivell casi diví fins a la fi que canvie el to i el tracte com animal de carrega. Be aquí s'intenta fer però a la inversa. Potser . En fi Campió de Catalunya; que la ignorància s'atreveix a molt. Lo del final es perquè es notava quelcom al aire i intuïa que hi àuria una revolta al Setembre. Però va ser el Referèndum de Arenys la que va fer de vàlvula de seguretat alliberant una pressió, per les dues parts que anirà a mes.
Possiblement si ho entens. Lo que realment no entens es com algú pot ser tan primari. Be com al moment has notat, no soc una planta de hivernacle mes be soc de Seca i al fred i calor.
Lo que he intentat dir, es: Que tu patriota desinteressat i actiu de, i, per Catalunya... Ets un mal exemple per llimacs sangonera i Traïdora gent.
Recordes els llibre dels morts? Hi a una traducció egípcia que lloa al bou al nivell casi diví fins a la fi que canvie el to i el tracte com animal de carrega. Be aquí s'intenta fer pero a la inversa. Postser . En fi Campió de Catalunya; que la ignorància s'atreveix a molt. Lo del final es perquè es notava quelcom al aire i intuïa que hi àuria una revolta al Setembre. Però va ser el Referèndum de Arenys la que va fer de vàlvula de seguretat alliberant una pressio, per les dues parts que anirà a mes.
Almogaver.cat

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home