dimarts, 1 de març del 2016

Ongi etorri, Arnaldo



Mai he patit basquitis. Penso que els bascos més enllà de la solidaritat verbal vers els catalans mai han practicat una solidaritat real. I no parlo ja del PNB que al Congreso quan els hi ha convingut han deixat penjats als catalans. No. Parlo de l'organització armada ETA. No és un conflicte entre Euskal Herria i l'estat espanyol? Doncs, per què ha tractat els Països Catalans com una regió més d'españa i hi ha comès atemptats (per cert, els més salvatges).

Cada nació -en els nostres casos, cada nació ocupada-, té una idiosincràcia. A partir d'aquí s'ha de generar un model propi, una via pròpia per assolir la Independència. Copiar el model d'un altra nació -com varen fer sectors de l'independentisme català- és, sovint, abocar-se al fracàs. A més que els Països Catalans -com s'està demostrant- tenen prou singularitat social i històrica com per generar una via pròpia, radicalment democràtica, plural i inclusiva.

Dit això, m'alegro molt que Otegi surti en llibertat. Dirigent abertzale que fou condemnat pels tribunals espanyols a presó per, com ha repetit avui, "hacer una apuesta por la paz".

Pres polític que posa en evidència que a españa no hi ha democràcia, que l'estat español no és sinó una gran presó de pobles i que hem d'indepentitzar-nos d'españa -i de tots els valors que representa d'autoritarisme, supremacisme, fatxenderia, odi a la diversitat lingüística i cultural, corrupció institucionalitzada i "chanchulleo"- el més aviat possible.


Ongi etorri, Arnaldo.