dissabte, 24 de maig del 2014

Jaume Sastre, la dignitat d'un Poble



 
Jaume Sastre, avui dissabte 24 de maig, fa 16 dies que està en vaga de fam a Mallorca per reclamar que el govern balear del PP torni a asseure's a la taula de negociacions amb els mestres, negociacions que unilateralment va trencar el govern! No està en vaga de fam per reclamar la retirada del nefast TIL, que desterra de les aules el català i un ensenyament de qualitat. No. Ho fa per una qüestió tan de base, tan fonamental com que el govern balear es torni asseure a dialogar amb la comunitat educativa!

Malauradament, el diàleg mai ha format part de l'espanyolisme colonitzador que patim arreu dels Països Catalans. Ni el diàleg ni l'estima per la educació. El poder mai ha volgut que de les escoles surtin ciutadans crítics sinó súbdits volubles i manipulables. Si hi afegim que en aquest cas es tracta de súbdits de les colònies, cal introduir-hi dos factors importants: cal esborrar-los-hi la llengua i la memòria històrica perquè, com ens recorda Àngel Guimerà, “La llengua i la història són el botí més preuat a l'hora de sotmetre un poble.”
 
L'enemic, que no adversari, no creu en el diàleg. España s'ha caracteritzat sempre per l'absolutisme i la imposició. A més de per la intolerància i l'odi a la diferència i a la pluralitat. Fet que s'està demostrant per enèsima vegada amb els comentaris faltats de tota ètica -àdhuc desitjant la seva mort- que li ha dedicat l'espanyolisme. Comentaris publicats en diaris i que compten amb tota la impunitat del món, clar. Perquè si per una altra característica destaca l'estat ocupant és per la seva hipocresia.
 
Jaume Sastre representa la dignitat d'un poble que no claudica en la seva lluita per tornar a ser un poble normal. Representa la denúncia punyent d'aquesta farsa democràtica que representa España. Representa la justícia i la ètica.
 
Tota la meva admiració i -petita- solidaritat. (Però, cuida't Jaume. Que et necessitem!)

Una abraçada molt forta des del Vallès!