divendres, 8 de juliol del 2011

La manifestació del 9 de juliol: un greu error estratègic!


No entenc que es convoqui una manifestació per commemorar-ne una altra, fet surrealista que succeirà demà dissabte 9 de juliol. Una manifestació -com qualsevol altre acte o campanya- ha d'obeir a una estratègia i a uns objectius, ha d'estar molt ben preparada, ha de comptar amb un gran consens previ -polític, associatiu i mediàtic-, alhora que amb prou recursos materials i humans. El que no pot ser és que una associació es tregui de la màniga una manifestació per commemorar una manifestació històrica com la del 10 de juliol de 2010 i després, a corre-cuita, altres entitats hagin d'afegir-s'hi a pilota passada, i ho facin per patriotisme no pas per convicció intentant salvar els mobles i que hi hagi un mínim de gent a la manifestació. 

Es pot commemorar un acte històric o l'aniversari d'una personalitat però... a quina persona o entitat se li pot acudir commemorar una manifestació convocant-ne una altra? I més en un moment en què les entitats estan escurades o preparant l'Assemblea Nacional Catalana. Volen carregar-se el referent independentista de la històrica manifestació del 10 de juliol que va congregar a més d'un milió de catalans? No podien convocar a enfortir les manifestacions independentistes de l'Onze de Setembre o organitzar-ne una d'específica en aquella data que, a més, està a tocar? 

Amb incompetents i il·luminats com aquests que ni tenen estratègia ni sentit comú l'independentisme no avançarà mai de manera seriosa i eficaç. Una veritable llàstima.