dilluns, 30 de juny del 2008

Eurocopa i serenitat.



Ràbia, indignació, desànim,... a l'escoltar els petards i al veure cotxes plens de colons espanyols onejant banderes espanyoles. D'acord. És lògic i natural de sentir-ho, i més a cop calent. Però, a veure, després de tres segles de colonització i repoblació, i després d'un bombardeig mediàtic brutal i de 40 anys que no guanyaven res... doncs tampoc ens hem d'estranyar que sortissin uns quants milers de colons i de catalans assimilats a celebrar-ho. Poques coses més té a celebrar España, a l'igual de la majoria dels malalts anticatalans que ahir varen sortir als carrers, autèntics aspirants a la cua de l'Inem amb la crisi que ara s'acosta.

Malgrat aquestes explosions espasmòdiques d'espanyolisme -primari i xaruc- España va a la deriva. Això si, ens calen nous capitans i mariners per salvar els Països Catalans d'aquest naufragi anunciat.

Setembre Negre

divendres, 20 de juny del 2008

Agenda. Sant Joan, Festa Nacional dels Països Catalans


En Jimmy Jazz ens informa d'un grapat de propostes per la revetlla de Sant Joan, la Festa Nacional dels Països Catalans!
Bona revetlla!!


Patriotes,

Aquí teniu algunes propostes per celebrar la nostra Festa Nacional com cal; hi ha moltíssimes més revetlles, pensades en clau catalana, arreu del país:


-La Festa Major de la Cultura Tradicional de Catalunya, al Moll de laFusta de Barcelona, els dies 21, 22 i 23 de juny. Cal que fem córreraquest enllaç; cal que quedi clar que Barcelona, la capital del país, també vol gaudir (i compartir amb tothom) la seva catalanitat:


(mireu quin programa més complet que se’ns ofereix, amb l'actuació de mésde 80 colles, exposicions, tallers, etc; i, a més a més, tot de franc).

Fem-ho córrer!!!


-En aquest web del Bar l’Envelat, hi trobareu la proposta d’Igualada:



- En aquest altre web d’Òmnium Osona hi trobareu molta informació entorndels Focs de Sant Joan i la Flama del Canigó:



com per exemple el programa de les activitats que se celebraran a Molló ial Coll d’Ares: http://www.omnium.cat/media/10868.pdf


-I aquí les propostes de Girona:



-Dimarts 24, a la Porta dels Països Catalans de Salses, a 2/4 de 7 de latarda, també celebraran la Festa Nacional, amb la cremada, amb la Flamadel Canigó, de l’edicte de Louis XIV que prohibia la nostra llengua; de lamateixa manera, el dia 23 al Fossar de les Moreres, s’ha convocat unacremada del Decret de Nova Planta: http://catnord.cat/agenda1.cfm


-També per al dimarts 24, s’ha convocat el 1r Aplec Popular “Lluís MariaXirinacs” al Pla de Can Pegot (Ogassa, Ripollès), per inaugurar, a les 12del migdia, un monòlit de granit, de 12 tones, que s’erigirà com a recordi homenatge a Xirinacs, a l’indret on es va deixar morir en el que fou elseu darrer “combat victoriós” (http://xirinacs.cat/)


-Passat Sant Joan, els dies 27 i 28 de juny, a Calaf se celebrarà el 17è Festival de Música Tradicional (http://www.festivaldecalaf.cat/). Serà unabona oportunitat per passar a visitar Cal Macarró (al webhttp://www.calmacarro.cat/ hi trobareu l’interessant vídeo d’unaintervenció, al Club de TV3, del responsable d’aquest establiment,explicant la situació actual. També hi podreu mostrar la vostrasolidaritat)


A l’estiu se’ns presenten moltes oportunitats per fer país; ja hem vistque per tot arreu tothom fa coses. Tingueu present també la proposta de laFESTCAT’08, les Escoles d’Estiu de cultura popular:http://www.gencat.cat/cultura/festcat


Que comenceu bé l’estiu!


Jaume

dimarts, 10 de juny del 2008

Campanyes. Queixa't a Air Berlin!


Queixa't a Air Berlin!

Fa pocs dies el senyor Joachim Hunold, director general de la companyia aèria Air Berlin, que opera als territoris de parla catalana, amb vols entre Alemanya i Palma, Barcelona, València o Eivissa, feia unes afirmacions a l’editorial de la revista Air Berlin magazine on deixava clar el seu menyspreu cap a la llengua catalana i cap als ciutadans de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià en negar-se a escoltar les recomanacions del Govern Balear demanant més presència del català a la seva empresa.

Air Berlin ha començat a rebre les primeres protestes, però el responsable de l’aerolínia a Espanya i Portugal, el senyor Álvaro Middelmann, ha reafirmat les declaracions de Hunold. Com que Air Berlin no rectifica, des de la Plataforma per la Llengua demanem la col·laboració de tothom perquè hi aporti la seva queixa i aconseguir que Air Berlin no només no insulti el nostre poble i la nostra llengua, sinó que tingui en compte el català com a llengua apta per al mercat.
Et proposem que enviïs aquest missatge o qualsevol altre que tu prefereixis a l’aerolínia per tal d’expressar-li el teu malestar. Sigues respectuós i limita’t a reclamar els teus drets sense entrar en desqualificacions.


QUEIXA'T!!


La Plataforma per la Llengua posa en marxa una campanya perquè els usuaris descontents amb la croada d’Air Berlin contra el català es queixin per Internet

Tal com ja va anunciar la setmana passada, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa les primeres accions com a reacció a les declaracions que el director general de la companyia aèria Air Berlin, el Sr. Joachim Hunold, va expressar a la revista de l'empresa en què menyspreava la llengua catalana i es burlava dels catalans. En primer lloc, l'organització ha posat en marxa una eina per tal que els usuaris descontents amb la nul·la sensibilitat d'Air Berlin envers el català es puguin queixar a la companyia. En concret, s'ha creat una web, www.plataforma-llengua.cat/airberlin, a través de la qual tothom que ho vulgui podrà emetre una queixa personalitzada a la direcció de l'aerolínia.

D'altra banda, la Plataforma per la Llengua enviarà avui mateix una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Sr. José Montilla, una altra al president del Govern Balear, Sr. Francesc Antich, i una tercera al Síndic de Greuges de Catalunya, Sr. Rafael Ribó, on lamenta el maltractament i les injúries de la companyia aèria i es reclama a les tres personalitats que prenguin mesures per evitar que aquests fets es repeteixin. També avui mateix s'enviarà una carta a Air Berlin demanant una rectificació urgent i que inclogui el català als serveis de la companyia.

De fet, la companyia aèria Air Berlin és una anomalia dins del sector pel que fa a un mínim respecte per la llengua catalana. Hi ha diverses companyies que tenen vols a Alemanya i que, tot i que no utilitzen de manera suficient la llengua catalana a l'empresa, sí que la tenen present, per exemple, a la pàgina web. Aquestes companyies són: Click Air (web en 5 llengües; les altres 4 tenen més parlants que el català), Ryanair (web en 23 llengües), Easyjet (web en 18 llengües) i Spanair (web en 6 llengües). També opera a Alemanya i a Catalunya, Illes Balears i País Valencià, però sense vols directes, American Airlines, que també té la web en català. Podríem citar més companyies que inclouen el català a la pàgina web i que tenen altres destins que no són Alemanya, com ara Vueling (web en 9 llengües, entre les quals català, basc i gallec), Air Europa o Bmibaby.

Air Berlin té el lloc web en 13 idiomes, quatre dels quals amb igual o inferior nombre de parlants que el català (danès, finès, suec i txec), però en canvi obvia el català. A més, cal tenir en compte que Air Berlin té 3 hubs, dos a Alemanya i un a l'aeroport de Son Sant Joan de Palma (Mallorca), que serveix per enllaçar vols procedents d'Alemanya i l'Estat espanyol. Per tant, és evident que el català hauria de ser una de les llengües importants de la companyia, ja que opera a Alacant, Barcelona, Eivissa, Maó, Palma i València. Air Berlin és la primera companyia de l'aeroport de Palma en número de vols (supera Iberia).

La Plataforma per la Llengua, com ja va expressar en un comunicat la setmana passada, lamenta profundament les declaracions del Sr. Joachim Hunold, que considera que ratllen la xenofòbia, i que van molt més enllà de les responsabilitats que té com a empresari, ja que no accepta com a legítims els governs de Catalunya i les Illes Balears que critica. No entenem que Air Berlin consideri que el català no ha de ser emprat a la seva companyia, però en canvi no digui res respecte el danès, el finès o el noruec, llengües menys parlades que el català. És evident que la política empresarial d'Air Berlin és contradictòria perquè no té la mateixa consideració per a tothom, a més d'obviar que el català és una llengua rendible comercialment, com diuen força estudis.

dilluns, 9 de juny del 2008

CAMPANYA DE RESPOSTA AL DIRECTOR GENERAL D'AIR BERLÍN PEL SEU MENYSPREU CAP A LA NACIÓ CATALANA





A. EXPLICACIÓ DE LA CAMPANYA
Aquesta campanya d'emails pretén:

- Transmetre de forma contundent al Director General d'Air Berlín, el Sr. Joachim Hunold, tota la indignació i malestar que ha provocat la seva editorial a l'Air Berlin Magazine, on ridiculitza, insulta i menysprea la Nació Catalana i la nostra llengua, el català.
- Davant la passivitat i tebiesa dels nostres dirigents polítics i culturals a l'hora de fer-nos respectar contra aquests tipus d'agressions intolerables, animem tots els catalans de tots els racons de la nostra nació a participar en aquesta campanya per a recordar al Sr. Hunold que els catalans ni oblidem ni perdonem.

Si vostè decideix participar en aquesta campanya estarà enviant de forma automàtica i anònima (sense que aparegui el seu nom i cognom) dos emails.

1 S'enviarà un primer email a 10 alts responsables d'Air Berlin que portarà per títol "MALLORCA ÉS NOSTRA, NO DEL REICH" i el seu contingut serà la següent imatge:


2 S'enviarà un segon email a 5 adreces del partit dels Ciudadanos que portarà per títol "ELS CIUDADANOS DE SEMPRE TORNEN A L'ATAC" i el seu contingut serà la següent imatge


B. COM PROCEDIR PER A PARTICIPAR
Si vostè clica a continuació on diu "OBRIR FORMULARIi" se li obrirà una finestra amb un formulari on només haurà d'entrar el seu email i el territori de la nació d'on és.


OBRIR FORMULARI


Dins d'aquesta mateixa finestra del formulari podrà CONFIRMAR o CANCEL·LAR la tramesa dels emails als destinataris esmentats.
Si ha confirmat la tramesa dels emails aleshores si li obrirà una finestra amb l'estadística de l'enviament per territoris. Si des d'aquesta mateixa finestra fa CTRL+F5 es tornaran a enviar un altre cop els emails. Pot fer CTRL+F5 tantes vegades com vulgui (recordi que els emails són anònims).Si vol pot tornar a entrar a la campanya en un altre moment, tornar a posar el seu email i tornar a enviar els emails tants cops com vulgui.


C. COMPTADOR DE TRAMESES
Si clica a continuació on diu "COMPTADOR DE TRAMESES" podrà veura quants cops s'han enviat els emails des dels diferents territoris de la nació o des de l'estranger.

Etiquetes de comentaris:

dissabte, 7 de juny del 2008

Campanyes. Boicot a Air Berlin




Les declaracions del president d'Air Berlin motiven un boicot contra la companyia
Actualitzat a les 10:32 h 06/06/2008
La reacció a les paraules del director d'Air Berlin, en què menyspreava el català, no s'ha fet esperar. A través de la xarxa comencen a sorgir diverses crides de boicot a la companyia i l'associació Plataforma per la Llengua ha anunciat accions contra Air Berlin. Per una banda prendrà mesures per donar a conèixer el català a la companyia però per l'altre promourà vols alternatius. També l'Obra Cultural Balear ha fet sentir la seva veu. Considera inacceptables els atacs al català i ha posat en marxa una campanya d'enviament de cartes a la companyia. Són les primeres respostes a les paraules de Joachim Hunold que va denunciar que hi ha discriminació del castellà a les Balears en l'editorial de la revista de la companyia.

A internet, el primer lloc on es desenvolupen aquestes campanyes, comença a córrer la veu d'un boicot a Air Berlin. La queixa segueix les vies habituals i proposa no comprar els serveis de la companyia i enviar correus als càrrecs de l'empresa expressant-los l'enuig i indignació per les paraules del seu president.

La idea d'enviar cartes a la direcció és el que proposa l'Obra Cultural Balear que fins i tot facilita un model de queixa. Aquesta entitat considera inacceptables els atacs al català de l'article de Joachim Hunold.

La Plataforma per la Llengua també ha mogut fitxa. Segons publica "La Vanguardia", l'associació ja ha avançat que prendrà mesures donant informació sobre vols alternatius a Air Berlin perquè els ciutadans que no estiguin d'acord amb les paraules del president, Joachim Hunold, puguin escollir altres aerolínies. També s'anuncia una acció, encara per determinar, per canalitzar el malestar dels usuaris cap a la companyia.

Les paraules de Hunold

El director general de la companyia Air Berlin s'ha pres molt malament la carta que el Govern Balear va enviar a totes les aerolínies amb destinació a les illes. L'objectiu de la carta, signada per la directora general de Política Lingüística, era manifestar l'interès "a garantir un ús adient de les llengües oficials en les comunicacions de la companyia amb els seus passatgers". La resposta del director en l'editorial de la revista "Air Berlin Magazin" ha estat contundent. Joachim Hunold expressa el seu rebuig a la proposta amb frases com: "Avui, el castellà ja no és una llengua oficial".

El director general d'Air Berlin afirma en l'editorial de la revista "Air Berlin Magazin" que "hi ha pobles de Mallorca on els nens ja no parlen el castellà. A les escoles, el castellà és una llengua estrangera més". Hunold es pregunta: "Els he de donar cursos de català per decret als meus treballadors? I els que volen a Galícia o el País Basc voldran que ens hi dirigim en gallec o en basc? És que ja no parlen en castellà?".

Des d'Air Berlin insisteixen que el director de l'empresa ha exercit la seva llibertat d'expressió i han insistit a dir que el conflicte entre el castellà i el català "és una realitat", ha afirmat el director general de la companyia a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann. I han afegit que Air Berlin és una empresa europea i que han de garantir la llengua comuna de tots els espanyols.


Us conviden as enviar aquesta carta de protesta


Herr Joachim Hunold

Generaldirektor Air Berlin

Sehr geehrter Herr Joachim Hunold,

Als katalanisch sprechender Bürger Mallorcas bin ich wirklich enttäuscht über die unglücklichen Äusserungen, die in Ihrem Magazin zu lesen waren.

Es ist tatsächlich die Mehrheit der balearischen Bürger, die die katalanische Sprache als Muttersprache hat, weshalb natürlich viele Menschen bitter enttäuscht darüber sind, dass Ihre Sprache schlechtgemacht wird; und dass im Hinblick auf die Tatsache, dass Mallorca einer der wichtigsten wirtschaftlichen Standpunkte Air Berlins ist und zum Aufbau des Air Berlin- Flugnetzes in entscheidendem Masse beigetragen hat. Insbesondere die lange Zeit der sprachlichen Unterdrückung, welche die katalanischsprachigen Teile des spanischen Staates unter General Franco zu erdulden hatten, hat zur logischen Folge, dass die Bürger in der heutigen demokratischen Gesellschaft mit und in ihrer Sprache leben möchten.

Ich bin mehr als überzeugt, dass der Service, ihre Fluggäste auch in katalanischer Sprache zu informieren, von ihren balearischen Kunden als ein schönes Zeichen der Verbundenheit Air Berlins mit Mallorca sowie den anderen katalanischsprachigen Teilen des spanischen Staates verstanden würde und in nicht zu unterschätzendem Masse zu einer weiteren Festigung der deutsch-mallorquinischen Verbindung beitragen wird.

Mit fereundlichen Grüssen,

(nom)



Sr. Joachim Hunold,
director general de Air Berlin

Benvolgut senyor Hunold,

Com a persona que coneix la realitat de les Illes Balears i com a client d'Air Berlin vull manifestar la meva decepció per l'article recentment publicat a la revista Air Berlin Magazin en què, lluny de mantenir una relació de respecte cap a la llengua catalana que utilitzen molts dels usuaris de la companyia, s'hi expressen informacions que falsegen, tergiversen i criminalitzen la nostra realitat lingüística. Amb aquest article Air Berlin no actua com una empresa que ha de donar servei als ciutadans i ciutadanes, sinó com un agent en contra de la llengua que parla la majoria de la societat de les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya malgrat la repressió lingüística patida durant la dictadura militar del General Franco.

Sr. Hunold, voldria aprofitar l'ocasió per fer-li notar que l'empresa que vostè dirigeix, tot i tenir Mallorca com un dels seus centres operatius, no ofereix cap informació als usuaris en la llengua pròpia d'aquesta terra. Pensam que no seria cap trasbals per a una companyia aèria tan implantada a casa nostra que el català es vehiculés com a llengua d'informació, de la mateixa manera que respecta i fa servir els idiomes dels altres territoris en què opera. D'aquesta manera acontentaria una gran part dels seus clients i consolidaria les relacions d'amistat entre Mallorca i Alemanya.

Atentament

(nom)


A les següents adreces:

nbernhardt@airberlin.com (de l'encarregada d'Itàlia, França i Escandinàvia)
aweber@airberlin.com (de la tècnica de vol d'Air Berlin)
alexandramueller@airberlin.com (la responsable d'Ecspanya, Porgugal i Gran Bretanya...)
jball@airberlin.com (comunicació interna)
miriammueller@airberlin.com (redacció de la revista on s'ha publicat l'article aquest)
mdoberschuetz@airberlin.com (responsable dels anuncis de la revista)
smanitz@airberlin.com (el que dona els permissos de filmació a ratllar-lo també)
journalistenbuchungen@airberlin.com (el mail de les reserves per la premsa)
ab-presse@airberlin.com
airberlin@airberlin.com
Secció de "Contacto" de la seva plana web:
http://www.airberlin.com/site/kontakt_db_a.php?LANG=spa

Etiquetes de comentaris: