dissabte, 18 de març del 2006

Heribert Barrera: la veu clarivident

HERIBERT BARRERA: "UN PAÍS DOMINAT PER UN ALTRE MORALMENT ESTÀ EN ESTAT DE GUERRA"

L'històric dirigent d'ERC Heribert Barrera votarà "no" en el referèndum del nou Estatut. Barrera considera que el text que es debat en comissió al Congrés inclou millores en general, però que va enrere en l'aspecte fonamental: el finançament. En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", l'expresident del Parlament troba que, amb aquest Estatut, Catalunya desaprofita una conjuntura política favorable i una posició de força que hauria d'haver fet valer en la negociació amb el PSOE.

El nou finançament per a Catalunya és, per Barrera, la qüestió essencial del text estatutari: "sense resoldre el problema de l'espoli econòmic, qualsevol altra millora perd significat". Barrera seria partidari de retirar l'Estatut del Congrés per tal de no condicionar una generació, informa "catalunyainformacio.com" (17/II/2006)

N.de la R. Fins aquí la notícia de "Catalunya Informació", emissora que "ho diu tot", segons un dels eslògans. Naturalment diu tot el que l´interessa a ella, perquè en aquesta notícia ha omès les paraules finals d´Heribert Barrera que ha tret de la Conferència Nacional Catalana del 1923.Barrera pensa que ERC ha estat candi en els pactes amb el PSOE perquè" un país dominat per un altre ha de considerar que moralment està en estat de guerra i mai no ha de donar facilitats". Heribert Barrera continua en forma. La veu de la consciència política. Ens imaginem que en parlar d´un país dominat no es referia a Palestina o a Ceuta... (17/III/2006)

Font: Ràdio Catalunya (
www.radiocatalunya.ca)


HERIBERT BARRERA: "NO HI HA D´HAVER IGUALTAT D´OPORTUNITATS PER ALS QUI NO CONEIXEN EL CATALÀ"


L'expresident del Parlament, el republicà Heribert Barrera, ha afirmat que no hi ha d'haver igualtat d'oportunitats per als que desconeixen el català. Barrera ho ha dit durant un acte de suport a la Plataforma per l'Estatut que ens Fa Falta, al qual han assistit els expresidents Joaquim Xicoy i Joan Rigol. Aquest col·lectiu vol que sigui competència exclusiva de la Generalitat la regulació del català. A més, demanen que el nou Estatut reculli el reconeixement dels drets històrics, un finançament pròxim al concert econòmic basc i el blindatge de competències.

L'expresident del Parlament Heribert Barrera ha reclamat que saber català sigui imprescindible per "viure millor i tenir millors oportunitats a Catalunya". "Hem de ser valents i dir-ho. Iguals oportunitats per tots, no. A França, qui no sap francès no té les mateixes oportunitats que els altres. Als Estats Units, l'immigrant que arriba i no sap anglès no té les mateixes oportunitats que els altres", ha afegit.

"Per l'Estatut que ens fa falta"

Barrera ha fet aquestes consideracions en un acte convocat per la Plataforma per l'Estatut que ens Fa Falta, a la qual també estan adherits dos expresidents del Parlament més, Joan Rigol i Joaquim Xicoy. Aquesta plataforma defensa un Estatut que inclogui un model de finançament semblant al concert basc, que invoqui els drets històrics de Catalunya, que estableixi el deure de conèixer el català i el blindatge de les competències de la Generalitat.

El col·lectiu, que considera aquests punts irrenunciables, s'ha mostrat escèptic sobre l'abast en matèria competencial que tindrà finalment el nou Estatut. Durant l'acte, el democristià Joaquim Xicoy ha qüestionat la independència del Consell Consultiu, informa "catalunyainformacio.com"(17/III/2006)

dimecres, 1 de març del 2006

EL NOU DIARI DE DISTRIBUCIÓ GRATUÏTA "ADN" MENYSTÉ EL CATALÀ. FES QUE ENS RESPECTIN!

QUEIXA'T, I ACONSEGUEIX QUE INCORPORI LA NOSTRA LLENGUA!

Barcelona, 1 de març del 2006 . Acaba de sortir al mercat un nou diari de distribució gratuïta a tot color que discrimina de nou la llengua catalana. El seu nom és ADN. De 31 pàgines no n'hi ha cap en català. Ho trobem una falta de respecte gravíssima cap a la nostra cultura i país.

Com ja s'ha fet en el cas d'altres mitjans de premsa gratuïta, si ens queixem i actuem podem aconseguir normalitzar-hi la nostra llengua. Actua, queixa't, exigeix.

Els pots dir:

- Que vols el diari en català.
- Que vols que la teva llengua no sigui menystinguda.
- Que com a lector t'has sentit discriminat i que estàs descontent amb el diari.
- Que el diari discrimina el consumidor.
- Que el català és rendible comercialment i que amb actituds com la seva estan anant contra el seu possible mercat. Que tu n'ets un exemple.
- El que a tu et sembli adient.

Pots queixar-te al correu electrònic barcelona@diarioadn.com , adreçant la teva queixa a Albert Montagut (Direcció) o bé fer-ho a través del de l'adreça postal: Avda.Diagonal, 211, 7è, 08018 Barcelona. Si vols contactar-hi telefònicament, també ho pots fer al 93.243.75.00.

Si actuem, si ens queixem, ho aconseguirem.


Àrea de comunicació
Plataforma per la Llengua